Ο Μπετόβεν έγραψε μουσική όντας κουφός, ένας Ρώσος παίζει… παπάδες χωρίς χέρια [βίντεο]

Όταν ζεις μια ζωή με πράγματα που τα έχεις δεδομένα, τότε το πιο πιθανό είναι να μην τεστάρεις ποτέ τα όρια σου και να μην καταφέρεις ποτέ να κάνεις την υπέρβαση που έχει ανάγκη κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Γι΄αυτό παίρνεις ως άνθρωπος τις μεγαλύτερες εκπλήξεις από εκεί που δεν περίμενες, από εκεί που δεν είχες καμία απαίτηση.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε με όλα αυτά; Πάρτε για παράδειγμα τον Μπετόβεν. Έγραψε τόσα αριστουργήματα, με την 9η Συμφωνία στην κορυφή όλων και είχε τεράστιο πρόβλημα ακοής, αφού πρακτικά ήταν κωφός. Κι όμως δεν ένιωσε να τον εμποδίζει αυτό σε τίποτα.

Ίσως και να αποτέλεσε το ελατήριο που τον έσπρωξε προς τ΄αστέρια. Ο Μπετόβεν είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Ακόμα πιο τρανή απόδειξη ότι ο άνθρωπος γίνεται χαλκέντερος στην απώλεια και ορθώνει το ανάστημα του, είναι ο Ρώσος Αλεξέι Ρομανόφ, ο οποίος δεν γνωρίζουμε αν έχει καταγωγή από τη βασιλική οικογένεια που ξεπάστρεψε ο Ρασπούτιν, αλλά σίγουρα έχει γονίδια Μπετόβεν μέσα του. Ο Αλεξέι δεν έχει παλάμες, δεν έχει χέρια, τα πάνω άκρα του σταματούν στο τέλος του πήχη και παίζει παπάδες στο πιάνο. Και μας κάνει να νιώθουμε πολύ μικροί.

The post Ο Μπετόβεν έγραψε μουσική όντας κουφός, ένας Ρώσος παίζει… παπάδες χωρίς χέρια [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα