Ο Άκης Πετρετζίκης σου μαθαίνει τα μυστικά της κουζίνας! Συνταγή για χοιρινό γεμιστό με πέστο

Αρώματα και γεύσεις σε σέρνουν από τη μύτη και σε οδηγούν στην κουζίνα για να απολαύσεις το λαχταριστό πιάτο του Άκη Πετρετζίκη. Χοιρινό γεμιστό με πέστο, λοιπόν, για να εντυπωσιάσεις ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι2 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο1 κούπα κρασί λευκό2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο2 κεφάλια σκόρδο και άλλες 3 σκελίδες1
κουταλάκι του γλυκού σπόροι γλυκάνισουΕλαιόλαδοΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τις 3 σκελίδες σκόρδο, το γλυκάνισο, ελαιόλαδο, 1 κουταλιά κοφτή αλάτι και 2 κουταλάκια πιπέρι σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ανοίγουμε το κρέας «πεταλούδα» όσο το δυνατόν πιο λεπτό ή ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει. Αλείφουμε το εσωτερικό του κρέατος με την αρωματική πάστα και το τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Με τη βοήθεια σπάγκου το δένουμε σφιχτά.

Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα κεφάλια από τα σκόρδα κομμένα στα δύο και τις πατάτες. Πάνω τους βάζουμε το κρέας ώστε να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 3-4 ώρες.

Στα 30 λεπτά ρίχνουμε το κρασί πάνω στο κρέας και ανά 40 λεπτά ραντίζουμε το κρέας με τους χυμούς του. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει πάρα πολύ. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί, πριν το κόψουμε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες. Το σκόρδο μπορούμε να το αλείψουμε πάνω σε λίγο ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ο Άκης Πετρετζίκης σου μαθαίνει τα μυστικά της κουζίνας! Συνταγή για χοιρινό γεμιστό με πέστο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα