Νοστιμιές σε 10’! Συνταγή για μπισκοτολούκουμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται με τους φανατικούς του μία εύκολη συνταγή για γλυκό. Έτοιμοι για… μπισκοτολούκουμα.

Υλικά

60 γραμμ. λουκούμια τριαντάφυλλο50 γραμμ. μαύρη σοκολάτα σε κυβάκια20 μπισκότα τύπου πτι μπερ200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε

τα 200 γραμμ. σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στα 800 watt για 1-1,5 λεπτό. Αφού λιώσει η σοκολάτα την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μέσα βουτάμε το κάθε μπισκότο μέχρι τη μέση του και μετά το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα λουκούμια και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας λιώνουμε τα λουκούμια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει και να μοιάζει σαν μια σφιχτή πάστα.

Με το που είναι έτοιμα τα λουκούμια, παίρνουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε πάνω από τα μισά μπισκότα . Αμέσως τοποθετούμε και ένα κύβο σοκολάτας όσο είναι ζεστό το μείγμα του λουκουμιού. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπισκότα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

The post Νοστιμιές σε 10’! Συνταγή για μπισκοτολούκουμα από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα