Νικόλας Θαλασσινός: Ο Έλληνας Εβραίος που εξόργισε τον μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο

Ελληνική πτυχή είχε η τραγωδία στο Σαν Μπερναντίνο όπου ένοπλοι επιτέθηκαν σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο Σαντ Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας, καθώς ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Πρόκειται για τον 52χρονο Νικόλα Θαλασσινό ο οποίος σύμφωνα με τους New York Times, ήταν Εβραίος στο θρήσκευμα, συνάδελφος ενός εκ των δραστών και μάλιστα είχε τσακωθεί μαζί του πρόσφατα. Η αμερικανική εφημερίδα η οποία επικοινώνησε με την σύζυγο του θύματος, Τζένιφερ Θαλασσινού, δημοσιεύει ότι ο Νικόλας Θαλασσινός δούλευε ως επιθεωρητής υγείας στην επαρχία του Σαν Μπερναντίνο, σε μια «μικρή ομάδα» στην οποία εργαζόταν και ο μακελάρης, Σαϊέντ Φαρούκ.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Φαρούκ και η σύζυγός του από το Πακιστάν, δύο εβδομάδες πριν το μακελειό είχαν συγκρουστεί με τον Θαλασσινό. Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε έντονος διάλογος όσον αφορά τη σχέση του Ισλάμ με τη βία και ενώ ο Φαρούκ επέμενε ότι η θρησκεία του είναι ειρηνική και οι δυτικοί δεν την καταλαβαίνουν ο Θαλασσινός επέμενε για το αντίθετο. με αποτέλεσμα να σηκωθεί οργισμένος και να φύγει από το χώρο που βρίσκονταν.

«Είχε δουλέψει μαζί του. Μου είχε μιλήσει για εκείνον αλλά δεν είχε πει κάτι αρνητικό», είπε η κυρία Θαλασσινού στους New York Times, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν γνωρίζει αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Ωστόσο, η σύζυγός του άτυχου Έλληνα αποκάλυψε ότι εκείνη και ο άντρας της ανήκαν στην αίρεση του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού και πως ο 52χρονος μιλούσε συχνά ανοιχτά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αναρτήσεις κατά του Ισλάμ από τον Θαλασσινό

Παράλληλα σύμφωνα με την New York Post στη σελίδα στο Facebook ο Θαλασσινός είχε αναρτήσει πολλές αρνητικές απόψεις όσον αφορά στο Ισλάμ. Μάλιστα από το περιβάλλον του Θαλασσινού είχε συχνά κόντρα με τον Φαρούκ για θέματα που αφορούσαν την πολιτική και τη θρησκεία με το Θαλασσινό να υπερασπίζεται ένθερμα το ισραήλ.

«Εκ μέρους αυτού του τύπου να βάλετε εκεί που ξέρετε την Million Muslim March up » αναφερόμενος σε πορείες αλληλεγγύης για τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μόνο ένα από τα μηνύματα ο Θαλασσινός φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε ρήξη με το Ισλάμ.

Σε μια άλλη ανάρτηση απαντώντας σε έναν Ουκρανό που του έλεγε ότι δεν θα μπορέσουν να μετατρέψουν ποτέ τη χώρα σε χώρα Εβραίων γιατί «είστε εγκληματίες» και δειλοί, ο Θαλασσινός του απάντησε: Το νέο μου χόμπι είναι να μπλοκάρω παγανιστές τρωγλοδύτες και αντισημίτες.

Ποιος ήταν ο δράστης

Στην ηλικία των 28, ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ επιθεωρούσε εστιατόρια και δημόσιες πισίνες. Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ήταν, όπως περιέγραφε ο ίδιος, από πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια της Καλιφόρνιας. Αλλά τη Τετάρτη, αυτός και η Τασφίν Μαλίκ, 27, αφήσαν την εξάμηνη κόρη τους με τη μητέρα του Φαρούκ, ντύθηκαν με μαύρες στολές ειδικών αποστολών, πήραν όπλα και άνοιξαν πυρ, αφήνοντας πίσω τους το μεγαλύτερο μακελειό στις Ηνωμένες Πολιτείες των τελευταίων τριών χρόνων.

Αυτό που προβληματίζει τους πράκτορες του FBI που ερευνούν την υπόθεση είναι ο βαρύς οπλισμός και τα πυρομαχικά που είχε στην κατοχή του το ζευγάρι καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν περισσότερες από 5.000 σφαίρες αλλά και τουλάχιστον 12 αυτοσχέδιες βόμβες.

Οι αμερικανοί πράκτορες προσπαθούν, επίσης, να διακριβώσουν τι είδους ήταν η σχέση που είχε ο Φαρούκ με ισλαμιστικές οργανώσεις καθώς εντοπίστηκαν διάλογοι του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άτομα που ανήκουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις.

The post Νικόλας Θαλασσινός: Ο Έλληνας Εβραίος που εξόργισε τον μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα