Νέοι Καφέδες Nespresso Limited Edition Ρουάντα & Μεξικό

Ανακαλύψτε τις 2 νέες σειρές καφέ Nespresso Limited Edition UMUTIMA wa Lake Kivu και TANIM de Chiapas. Επιλέξτε ανάμεσα σε φρουτώδεις νότες & νότες κακάο.

Κάθε χρόνο, οι ειδικοί καφέ της Nespresso αναζητούν καφέδες Limited Edition που θα ενθουσιάσουν τους connoisseurs του espresso σε όλο τον κόσμο. Για την τελευταία της επιλογή, η Nespresso

στράφηκε στις μοναδικές κοινότητες καλλιέργειας καφέ που βρίσκονται στη Λίμνη Kivu στη Ρουάντα και στην περιοχή Chiapas στο Μεξικό, με στόχο να δημιουργήσει δύο εξαιρετικούς καφέδες Limited Edition, που ευδοκιμούν σε πολύ διαφορετικές κοινότητες, αλλά έχουν ως κοινό παρονομαστή την αφοσίωση και την εμπειρογνωμοσύνη.

Η ονομασία τους επιλέχθηκε για να καταδείξει ακριβώς πόσο αφιερωμένη είναι κάθε κοινότητα στην καλλιέργεια του καφέ, κι έτσι οι δύο Limited Editions έχουν ονόματα που σημαίνουν "καρδιά" στην αντίστοιχη τοπική διάλεκτο – UMUTIMA wa Lake Kivu και TANIM de Chiapas.

Στις πυκνοκατοικημένες περιοχές γύρω από τη λίμνη Kivu στη Ρουάντα βρίσκονται μικρές, αλλά ιδιαίτερα εκσυγχρονισμένες κοινότητες καλλιέργειας καφέ. Εδώ, οι αγρότες έζησαν μία αναγέννηση του κλάδου καλλιέργειας του καφέ και χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες πρακτικές μετά τη συγκομιδή, προφέροντας καφέ εκλεκτής ποιότητας και αρωμάτων που συμπληρώνουν ιδανικά τον Arabica. Στη συγκομιδή, η οποία γίνεται χειρονακτικά, οι καλλιεργητές συλλέγουν μόνον ώριμα κεράσια και μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας διαλογής μετά τη συγκομιδή διασφαλίζουν ότι μόνον οι άριστοι κόκκοι επιλέγονται. Σήμερα, οι καφέδες από τη Ρουάντα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλέον γλυκούς και γευστικούς καφέδες της Ανατολικής Αφρικής.

Οι ειδικοί καφέ της Nespresso έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις εγγενείς αρωματικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας την τεχνική του ξεχωριστού καβουρδίσματος των νωπών κόκκων. Οι μισοί κόκκοι νωπού καφέ υποβάλλονται σε ελαφρύτερο καβούρδισμα, το οποίο ενισχύει τις ζουμερές φρουτώδεις νότες, ενώ το υπόλοιπο μισό σκουροκαβουρδίζεται, για να αποδώσει υπέροχη δύναμη και υφή. Επιλέγοντας προσεκτικά αυτές τις παραμέτρους, οι ειδικοί της Nespresso εξασφαλίζουν ότι όλη η πολυπλοκότητα της γεύσης των κόκκων φτάνει τελικά στην κούπα.

Αντιθέτως, ο καφές στο Μεξικό, στην περιοχή Chiapas, καλλιεργείται σε ηφαιστιογενή εδάφη μεγάλου υψόμετρου δίπλα σε άλλες καλλιέργειες, όπως αβοκάντο και πορτοκαλιών. Η Chiapas θεωρείται μία από τις βασικές περιοχές προέλευσης ποιοτικού καφέ στο Μεξικό από όπου παράγεται εξαιρετικός καφές εσπρέσσο με γεύσεις πυρηνόκαρπων φρούτων και νότες κακάο. Οι ντόπιοι καλλιεργητές προτιμούν τις παραδοσιακές πρακτικές, οι οποίες πέρασαν από γενιά σε γενιά για πολλά χρόνια και φροντίζουν καλλιέργειες που βρίσκονται στην ίδια την αυλή τους. Όλες αυτές οι γενιές των καλλιεργητών επέλεξαν να καλλιεργούν τον καφέ τους υπό τη σκιά του πλούσιου φυλλώματος των τροπικών δασών, που παρατείνει την ωρίμανση και συνεπώς προτείνει κόκκους με συνεπή υψηλή ποιότητα και εκλεκτά αρώματα.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία τους για να αξιοποιήσουν στο βέλτιστο του κόκκους από την Chiapas, οι ειδικοί της Nespresso εφαρμόζουν μία παρόμοια τεχνική ξεχωριστού καβουρδίσματος. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση μέρος των νωπών κόκκων καβουρδίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι συγκεκριμένες νότες ξηρών καρπών και ψωμιού, ενώ το υπόλοιπο μέρος υποβάλλεται σε συντομότερο καβούρδισμα.

Τόσο ο UMUTIMA wa Lake Kivu όσο και ο TANIM de Chiapas λειτουργούν σε υπέροχη αρμονία με το γάλα και οι ειδικοί της Nespresso σας συστήνουν να τους απολαύσετε σε Cappuccino, Latte Macchiato ή απλώς με μία ιδέα γάλα.

Οι καφέδες UMUTIMA wa Lake Kivu και TANIM de Chiapas θα διατίθενται στις Nespresso Boutique, μέσω παραγγελιών στο τηλεφωνικό κέντρο, online στο www.nespresso.com ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά για περιορισμένο διάστημα.

The post Νέοι Καφέδες Nespresso Limited Edition Ρουάντα & Μεξικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα