Νέα εξέλιξη με το χαμένο Boeing: Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό [εικόνες]

Φως στην υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing, της πτήσης MH370 των Malaysia Airlines, έρχεται να ρίξει δορυφόρος ο οποίος φαίνεται να εντόπισε δύο μεγάλα αντικείμενα να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός και ήδη έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος εντοπισμού καθώς έχουν ήδη συμμετάσχει αεροσκάφη της βασιλικής αεροπορίας καθώς και αεροσκάφη της Μαλαισίας. Το μεγαλύτερο

από τα δύο αντικείμενα που εντόπισαν οι δορυφόροι και που μπορεί να ανήκουν στο χαμένο Boeing είναι 24 μέτρα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Τόνι Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή. «Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες των αντικειμένων που πιθανώς σχετίζονται με την αναζήτηση» πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Ο Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μαλάο ομόλογό του, τον Νατζίμπ Ραζάκ και υπογράμισε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ένα αεροσκάφος αναζήτησης ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα περίπου την ώρα που αυτός μιλούσε στο κοινοβούλιο ενώ έγινε γνωστό ότι η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα στις 0430 GMT.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος «αρκετών χιλιάδων μέτρων» και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, δήλωσε ο Γιανγκ.

Το εύρος των ερευνών

Μία άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αερο-διαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

Ανακοινώσεις και από την Μαλαισία

Η ανακοίνωση της Αυστραλία επιβεβαιώνεται και από την Μαλαισία. «Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Première photo officielle des débris #MH370 pic.twitter.com/HURlVHSCLv

William Reymond (@WilliamReymond) March 20, 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα