Να φορέσεις ζιβάγκο ή όχι; Βρες τη λύση στο στιλιστικό σου ζήτημα [εικόνες]

Είναι από τα key items που λατρεύεις να μισείς… Που ενώ αρκετές φορές θες να το φορέσεις, έχεις δεύτερες σκέψεις για το αν είναι στη μόδα ή αν ταιριάζει σε ένα αρσενικό. Σου έχουμε τη λύση! Το ζιβάγκο έχει τη δική του ταυτότητα και κανένας δεν βγήκε χαμένος (εκτός από αυτούς που έχουν κοντό λαιμό) … στιλιστικά από αυτό.

Για την ιστορία, το ζιβάγκο ή πουλόβερ με col roulé έκανε την εμφάνισή του στη δεκαετία του 1890 ως ρούχο για υπαίθρια αγωνίσματα. Από το 1950 το φορούσαν

κι οι τερματοφύλακες. Αργότερα, η χρήση του γενικεύτηκε και στα δύο φύλα και έγινε πολύ δημοφιλές στο γκολφ και το χόκεϊ.

Από αθλητικό ρούχο, στη συνέχεια, μετατράπηκε σε επαγγελματικό, ιδίως για τους ναυτικούς. Αρχικά, ήταν αρκετά χοντρό, από μαλλί, μετά υιοθέτησε πιο ελαφρά υφάσματα και ποικιλία χρωμάτων. Η υιοθέτησή του από τον Νόελ Κάουαρντ στα 1920 το έκαναν πολύ δημοφιλές με αποτέλεσμα να γίνει ένα στάνταρντ της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όσον αφορά στο πώς να το φορέσεις; Συνδύασε ένα ζιβάγκο με χαλαρό γιακά με το αγαπημένο σου τζιν και φρόντισε, ιδανικά, να είναι σε κασμίρι, μαλλί ή βαμβάκι.

Αν το τολμήσεις για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σου, δώσε προσοχή στο ύφασμα και επέλεξε ένα σε πιο στενή γραμμή για να ταιριάζει με το κοστούμι σου και να μπορείς να το βάλεις από μέσα και από το παντελόνι. Χρωματικά, μην έχεις ενδοιασμούς. Επέλεξε το σε γκρι, πράσινο, μπλε, μαύρο, μπορντό ή ακόμα και σε κάτι πιο έντονο.

The post Να φορέσεις ζιβάγκο ή όχι; Βρες τη λύση στο στιλιστικό σου ζήτημα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα