«Με κυβέρνηση Φίλη στην Ελλάδα, ουδέν πρόβλημα άλυτον»

O άνθρωπος που θα έφερνε θάλασσα στα Γιάννενα και θα έλυνε όλα τα προβλήματα του τόπου. Ένας πολιτικός ογκόλιθος που χάθηκε στην σκιά του υπουργού Παιδείας. Ένας Φίλης βγαλμένος από τα παλιά.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Τόσο παλιά, μάλιστα, που θα πρέπει κανείς να ανατρέξει ως το μακρινό 1976 για να ανακαλύψει τον ιδρυτή και πρόεδρο και γενικό γραμματέα του «Νέου Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος» που γεννήθηκε ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε ένα καφενείο των Ιωαννίνων.

Ο άνθρωπος που τότε εμπνεύστηκε αυτό το άγνωστο κόμμα, ο ηπειρώτης Δημήτριος Φίλης, είχε μόλις επιστρέψει

στην πατρίδα του μετά από πολλά χρόνια δουλειάς ως μετανάστης στην Γερμανία. Ο επαναπατρισμός συνδυάστηκε με την επιθυμία του Δ. Φίλη να εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και με την παρότρυνση κάποιων φίλων του κάθισε και έγραψε το καταστατικό (με 295 άρθρα) του νεοσύστατου κόμματός του και μπήκε στον στίβο των εκλογών. Όπως σημειώνουν κάποιοι Γιαννιώτες με γερή μνήμη, στο μανιφέστο του Φίλη, σε όλες τις σελίδες του, στο κάτω μέρος υπήρχε πάντα η φράση: «Ουδέν πρόβλημα άλυτον». Οι ίδιοι άνθρωποι θυμούνται και την ιστορική ομιλία Φίλη στο κέντρο των Ιωαννίνων το 1981 όπου υποσχέθηκε στους Γιαννιώτες τα πάντα. «Προίκα για τις νεαρές κοπέλες, επιστροφή του Αλβαρέζ στον ΠΑΣ, γέφυρα προς το Νησί ακόμα και θάλασσα». Η ιστορική αυτή ομιλία που κυκλοφόρησε τότε και σε κασέτα έκλεισε με την φράση: «Με την κυβέρνηση Φίλη στην Ελλάδα, ουδέν πρόβλημα άλυτον».

The post «Με κυβέρνηση Φίλη στην Ελλάδα, ουδέν πρόβλημα άλυτον» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα