Μαθητής Γυμνασίου χάκαρε το email του διευθυντή της CIA

Ένας μαθητής Γυμνασίου κατάφερε να χακάρει τον προσωπικό λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν.

Σύμφωνα με την New York Post, ένας έφηβος ισχυρίζεται πως κατάφερε να χακάρει τον λογαριασμό και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στον λογαριασμό υπήρχαν οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλες προσωπικές πληροφορίες πολλών κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας πληροφοριών. «Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει στα social media και αναφέραμε το θέμα στις αρμόδιες αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της CIA.

Υπενθυμίζεται πως πριν προσχωρήσει στη CIA το 2013, ο Μπρέναν ήταν κορυφαίος σύμβουλος της εσωτερικής ασφάλειας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα. Έχει μεγάλη προϋπηρεσία σε πόστα που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες και την εθνική ασφάλεια.

Η ειρωνεία είναι πως έχει αφιερώσει επιπλέον πόρους για την ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της CIA, τόσο για την υποστήριξη των αποστολών της όσο και για την καλύτερη προστασία του οργανισμού από κυβερνοεπιθέσεις.

The post Μαθητής Γυμνασίου χάκαρε το email του διευθυντή της CIA appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα