Μαρία Παύλου: Η δημοσιογράφος του ΜΕGA και του Αθήνα 9,84 που κάνει χειροποίητα θαύματα [εικόνες]

Τι κοινό μπορεί να έχει η μάχιμη , η δημοσιογραφία και η ενασχόληση με την χειροτεχνία; Η Μαρία Παύλου κατάφερε να τα παντρέψει και να τα κάνει και τα δύο με επιτυχία. Δουλεύει στην πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού «Κοινωνία ώρα MEGA», παρουσιάζει την εκπομπή «Παραλλαγές» στο ραδιόφωνο Αθήνα 9,84 και στον ελεύθερο χρόνο της έχει εντρυφήσει στο DIY φτιάχνοντας παιχνίδια και χειροποίητα δώρα μαζί με τα παιδιά της .

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Η

Μαρία Παύλου είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος. Ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις διατηρεί το χαμόγελό της, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και κρατά μόνο τα θετικά. Αυτό το παράδειγμα θέλει να δώσει και στα δύο της παιδιά. Γι’ αυτό στην εκπομπή της στο ραδιόφωνο επέλεξε να δίνει βαρύτητα σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, διαδικτύου, πολιτισμού και δημιουργίας θέλοντας να προβάλει ότι ακόμη και μέσα στην κρίση υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καλές ιδέες, τολμούν και πετυχαίνουν. Η γνωστή δημοσιογράφος μιλά στο ΚoolΝews.gr

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την συγκεκριμένη θεματολογία;

«Πρόσφατα διάβαζα πόσο ευρέως διαδεδομένα είναι πλέον τα αντικαταθλιπτικά στη χώρα μας. Η κρίση μας έχει αλλάξει πολύ. Τη ζωή μας, τις συνήθειές μας, τις προτεραιότητές μας και σε ορισμένες περιπτώσεις και τις αρχές μας. Όταν ξεκίνησα την ραδιοφωνική εκπομπή Παραλλαγές (αρχικά ο τίτλος ήταν Δια χειρός γιατί και θέλουμε και μπορούμε) στον Αθήνα 984 (καθημερινά 3 με 4μμ) ήθελα να παρουσιάσω ανθρώπους που κατάφεραν να βρουν εναλλακτικές. Να απαντήσουν στην κρίση και ίσως να την νικήσουν.

Αρχικά γνώρισα ανθρώπους που στράφηκαν στη χειροτεχνία για να εκτονωθούν και για να δημιουργήσουν. Προτίμησαν αυτό το δρόμο και αυτή τη θεραπεία. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μπορούσε να τους προσφέρει και επαγγελματική διέξοδο. Στη συνέχεια γνώρισα και πολλούς που στράφηκαν στη γη... πριν λίγα χρόνια οι νέες καλλιέργειες ήταν στη μόδα. Η νέα επιχειρηματικότητα, το e-epixeirein, οι νέες start up, οι νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, βρίσκουν καθημερινά βήμα για να παρουσιαστούν στην εκπομπή».

Υπάρχουν κάποιες ιδέες που σε εντυπωσίασαν;

«Δεν σταματώ να εντυπωσιάζομαι από ανθρώπους που είχαν μία απλή ιδέα και τώρα κατακτούν τον κόσμο με αυτήν. Το boxaki είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ένα κουτάκι που προσαρμόζεται στις ομπρέλες της παραλίας γίνεται χώρος αποθήκευσης των προσωπικών αντικειμένων και οι δημιουργοί του κατακτούν τις παραλίες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Θέλω να πω ακούω χίλια μύρια προβλήματα αλλά ακούω τόσα καινούργια πράγματα που αισθάνομαι πως .... έτσι θα σωθούμε.... Μπορεί να κάνω και λάθος. Το απλό όμως, αρκεί να έχει αγάπη και πίστη, αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Η εκπομπή είναι σαν μάθημα επιχειρηματικότητας και πρωτίστως αυτό που μαθαίνουμε είναι πως απαιτούνται για την επιτυχία συνεργασία, δουλειά, πίστη, υπομονή και επιμονή».

Τι βρίσκεις στην χειροτεχνία;

«Τελικά η δημιουργία είναι εκτόνωση και ακόμη κι αν δεν φέρει την επιτυχία την επαγγελματική σίγουρα θα φέρει ικανοποίηση, γαλήνη... Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Μην πείτε δεν πιάνουν τα χέρια μου… για όλους υπάρχει κάτι. Το DIY, το φτιάξ’ το μόνος σου, ήταν ένα κίνημα παγκόσμιο που στην Ελλάδα έγινε μόδα αλλά τώρα αποτελεί τρόπο ζωής. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι ξεκινούν να δημιουργούν κάτι από κοσμήματα και ρούχα, μέχρι μικροέπιπλα και έργα τέχνης και τώρα έχουν επιχείρηση με εξαγωγές».

Στην δική σου ζωή πως μπήκε και πως συνδυάζεις αυτό το χόμπι σου με την οικογένεια;

«Γνώρισα το χώρο της δημιουργίας όταν χρειάστηκα κι εγώ εκτόνωση ... να ξεχαστώ... Η δημοσιογραφία είναι χώρος με πολύ ένταση. Όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου έβλεπα από την τηλεόραση τα γεγονότα στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και δεν με χώραγε ο τόπος. Με την κοιλιά στο στόμα και εκνευριζόμουν που δεν μπορούσα να είμαι εκεί. Έτσι είχα μάθει. Αυτή είναι η δουλειά μου εδώ και 26 χρόνια. Ήρθε η εκτόνωση της δημιουργίας όμως και τώρα φτιάχνουμε παιχνίδια μαζί μα την κόρη μου. Δημιουργούμε τα δώρα μας και σιγά σιγά βάζουμε στο παιχνίδι και τον γιο μου που είναι μόλις δύο».

The post Μαρία Παύλου: Η δημοσιογράφος του ΜΕGA και του Αθήνα 9,84 που κάνει χειροποίητα θαύματα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα