Κατεχόμενα: Μονομαχία σκληροπυρηνικού Έρογλου – μετριoπαθή Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών»

Μια πολύ δύσκολη μαχη για να κρατηθεί στην εξουσία δίνει σήμερα στα Κατεχόμενα ο νυν ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο δευτέρος γύρος των «προεδρικών εκλογών». Οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών αλλά και τα κρυφά γκάλοπ δίνουν προβάδισμα στον μετριποαθή Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θεωρείται πιο διαλλακτικός και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 το βράδυ.

Ο Ακιντζί υποστηρίζεται από το κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατίας και Ενωμένη Κύπρος, ενώ τον υποστηρίζει και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, αφού η υποψήφια του στο πρώτο γύρο Σιμπέλ Σιμπέρ απέτυχε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Επιπλέον, έχει μαζί του τα περισσότερα συνδικάτα και δύο μικρά κόμματα, το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό κόμμα Κύπρος , που στηρίζουν το επιχείρημά του για αλλαγή.

Τον σκληροπυρηνικό Έρογλου υποστηρίζει το κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Δημοκρατικό Κόμμα, το «συμβούλιο εθνικής ύπαρξης Τ/κ» και το συνδικάτο Hizmet-Sen. Ο πρόεδρος του συνδέσμου «ηρώων ΤΜΤ», Γιλμάζ Μπορ, σε γραπτή του δήλωση υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή μια ενοποιημένη Κύπρος με τους ελληνοκυπρίους «και υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, στις 26 Απριλίου θα είναι η μέρα που ο τουρκοκυπραικός λαός θα δείξει την πρόθεσή του να μην ξεχάσει τον αγώνα του για ύπαρξη, όπως πράττει με αποφασιστικότητα από το 1878».

Στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής ο Έρογλου είχε λάβει 30.328 ψήφους (28,15%) και ο κ. Ακιντζί 29.030 (26,94%). [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

The post Κατεχόμενα: Μονομαχία σκληροπυρηνικού Έρογλου – μετριoπαθή Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα