Και το Ταμιευτήριο στο deal Εθνικής, Eurobank;

Τραπεζικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει πληροφορία πιθανής συγχώνευσης των δύο Τραπεζών με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πριν την ανακεφαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αναμένονται ανακοινώσεις μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Λίγο νωρίτερα άλλωστε το Χρηματιστήριο Αθηνών

αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας λόγω των πληροφοριών για επικείμενη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Από το πρωί έντονες φήμες έκαναν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών που αφορούν στη μεταξύ τους συγχώνευση. Επισήμως βέβαια απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες γεγονός που φούντωσε ακόμη περισσότερο τις συζητήσεις γύρω από τη συγχώνευση (Παρά το γεγονός ότι, δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της τραπεζικής συγκέντρωσης με τις εξαγορές μικρότερων τραπεζών από τις 4 συστημικές τράπεζες: Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς).

Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας σήμερα το απόγευμα στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. που προφανώς συσχετίζεται με την υπόθεση. Ανάλογα αναμένεται να κινηθεί και η διοίκηση της Eurobank, καθώς πληροφορίες από την τράπεζα αναφέρουν ότι ήδη ενημερώνονται τα μέλη του Δ.Σ. για συνεδρίαση σήμερα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει γίνει γνωστή η ώρα.

Τραπεζικοί κύκλοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις ανέφεραν μάλιστα στο Capital.gr ότι «μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, οι επιλογές για συνεργασίες είναι περιορισμένες και η συγκεκριμένη περίπτωση έμοιαζε από καιρό μια καλή λύση».

Τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Eurobank είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας. Ωστόσο στις αρχές της εβδομάδας η διοίκηση της Credit Agricole ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Alpha Bank, γεγονός που εκτιμάται ότι επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα δημιουργηθεί, βεβαίως, η μεγαλύτερη σε μέγεθος τράπεζα στη χώρα και μια πανίσχυρη παρουσία στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μόνο στην Ελλάδα η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σχεδόν 580 καταστήματα και η Eurobank περισσότερα από 400.

Keywords
Τυχαία Θέματα