Η συγκλονιστική φωτογραφία του Πάπα που φιλά άτομο που πάσχει από νευροϊνωμάτωση

Για άλλη μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος αποδεικνύει πως γνωρίζει το ρόλο του δείχνοντας τη συμπόνια σου σε όλους και τείνοντας χείρα βοηθείας σε όποιον του τη ζητά.

Το κοινωνικό του έργο είναι τρομερό σε τόσους λίγους μήνες που βρίσκεται στο θώκο του Ποντίφικα. Αλλά πέραν της υλικής προσφοράς, η ψυχική και ηθική του προσφορά είναι αυτό που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες.

Πριν από λίγο καιρό, ο προκαθήμενος του Βατικανού

είχε πλύνει και φιλήσει τα πόδια ενός παιδιού που πάσχει από AIDS και τώρα ήρθε να αποδείξει ακόμη μια φορά την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει και την έμπρακτη απόδειξη ότι το Βατικανό εν τη ηγεσία του θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όσους το έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φίλησε τις πληγές ενός αρρώστου που είχε πάει να προσκυνήσει, ο οποίος πάσχει από νευροϊνωμάτωση με αποτέλεσμα να έχει παραμορφωθεί όλο του το σώμα.

Η νευροϊνωμάτωση είναι μια αυτοσωματική επικρατής διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Τα συμπτώματα της νόσου εντοπίζονται συχνότερα στο δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα.Η νευροϊνωμάτωση χαρακτηρίζεται από μεγάλη κλινική ποικιλότητα η οποία παρατηρείται και μεταξύ των διαφόρων οικογενειών πασχόντων, αλλά και μεταξύ ασθενών – μελών της ίδιας οικογένειας. Αυτή η ποικιλότητα είναι πιθανόν να προκύπτει από το συνδυασμό γενετικών, μη – γενετικών και τυχαίων παραγόντων. Δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ γονοτύπου και φαινοτύπου. Πάντως, σε ασθενείς με νευροαναπτυξιακές βλάβες, είναι πιο συχνά τα μεγάλα χρωμοσωματικά ελλείμματα.

Οι φωτογραφίες του ποντίφικα, που αγκαλιάζει το σοβαρά παραμορφωμένο πρόσωπο ενός ανθρώπου και πιάνει τα επίσης παραμορφωμένα χέρια του χωρίς ενδοιασμούς και ίχνος άσης στο πρόσωπο του, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Το σίγουρο είναι ότι αν ο Πάπας παραμείνει με αυτή τη συμπεριφορά και τρόπο δράσης θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους λίγους με τόσο ανοιχτό μυαλό και προσφορά στην κοινωνία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα