Η νηνεμία πριν την καταιγίδα στη ΝΔ- Οι διεκδικητές προετοιμάζονται, ο Μεϊμαράκης αποφασίζει

Μικρό διάλειμμα έλαβε χώρα στα εσωκομματικά της ΝΔ, λόγω και της απουσίας του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο του ΕΛΚ, με το ζήτημα της μετανάστευσης να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Πλην όμως, σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία και θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αλλά θα κάνει και τις πρώτες συζητήσεις επί του συνόλου της διαδικασίας, ενώ ο κύριος Μεϊμαράκης αναμένεται να γίνει

δέκτης νέων πιέσεων προκειμένου, είτε να παραμείνει εκ νέου στην ηγεσία είτε να είναι και πάλι υποψήφιος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Η επιστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τις Βρυξέλλες, αλλά και η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που έχει οριστεί στα γραφεία της Συγγρού για σήμερα, Πέμπτη, στι 15:30, επαναφέρει τα εσωκομματικά της ΝΔ στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, με τους υπόλοιπους πιθανούς και απίθανους δελφίνους να κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους, μέχρι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να αποφασίσει οριστικά τι θα κάνει με την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, o κύριος Μεϊμαράκης αναμένεται να δεχθεί έναν νέο γύρο…επίθεσης φιλίας, από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να ανακρούσει πρύμναν και εν τέλει να είναι υποψήφιος, με ανθρώπους κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ να προεξοφλούν πως… τουλάχιστον θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά.

Κούρσα για λίγους μνηστήρες

Πάντως, μπορεί η βεντάλια της ονοματολογίας να έχει ανοίξει για τα καλά στη ΝΔ, πλην όμως έμπειροι και διαχρονικοί παρατηρητές των γαλάζιων πραγμάτων εκτιμούν πως, εν τέλει, ο αριθμός των υποψηφίων μνηστήρων για την ηγεσία της ΝΔ δεν θα ξεπεράσει τους 2-3. Κάπως έτσι είχε γίνει και το 2009, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αποχωρήσει υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ενώ και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε πράξει το ίδιο υπέρ της Ντορας Μπακογιάννη.

Πάντως, υπέρ της ύπαρξης πολλών διαφορετικών υποψηφίων τάχθηκε εκ νέου ο μόνος που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός πήγε και ένα βήμα παραπέρα και, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, πρότεινε ακόμα και debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, προκειμένου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις στο δρόμο προς τη γαλάζια κάλπη.

Βέβαια, ο κύριος Μητσοτάκης έσπευσε να απευθύνει και μια προειδοποίηση με νόημα, να μην σκεφτεί κανείς να τροποποιήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στο καταστατικό της ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι γνωστό πως διαφωνεί με αυτό που ισχύει από το 2009.

Η πρώτη της ΚΕΦΕ

Σήμερα μάλιστα συνεδριάζει με πλήρη σύνθεση και υπό την προεδρία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου η ΚΕΦΕ, η οποία θα καθορίσει τη διαδικασία και θα ανοίξει και επισήμως την περίοδο κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 7-10 μέρες, ενώ 2-3 μέρες θα δοθούν και για τυχόν ενστάσεις, αλλά και εξέταση ενδεχόμενων κωλυμάτων των υποψηφίων.
Από το μέτωπο των δελφίνων βέβαια τηρείται άκρα του τάφου σιωπή, με όλους να σταθμίζουν τις επιλογές τους και τη συντριπτική πλειοψηφία να μην έχει λάβει οριστικές αποφάσεις. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται ο Μάκης Βορίδης (ο οποίος το σκέφτεται πολύ σοβαρά πάντως να μετρήσει τις δυνάμεις του και να «καταγραφεί» ως σοβαρός παίχτης στο γαλάζιο σύστημα), η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Νίκος Δένδιας, οι οποίοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, παρά τις επιμέρους σκέψεις τους. Το ίδιο ισχύει και για την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι σταθμίζουν τις κινήσεις τους, χωρίς να έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις.

Όνομα-έκπληξη και όνομα-παρωδία

Ένα όνομα-έκπληξη που ακούγεται εσχάτως από γαλάζιους κύκλους είναι αυτό του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και νυν δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Ο καραμανλικός κύριος Παπανικολάου μάλιστα δεν έχει και ζήτημα ασυμβιβάστου για να εκλεγεί βουλευτής, όπως ισχύει για τους κυρίους Τζιτζικώστα και Μπακογιάννη, πλην όμως έχει το σημαντικό μειονέκτημα πως δεν είναι βουλευτής, με αποτέλεσμα να απαιτείται ένα δυϊκό μοντέλο στην ηγεσία της ΝΔ που είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Τέλος, το όνομά του στο καρουζέλ της ονοματολογίας έσπευσε να προσθέσει και ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με…παρωδία, παρά με πρόθεση. Άλλωστε, ο κύριος Ψωμιάδης για καιρό είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ, όντας και ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, ενώ το τελευταίο διάστημα επέστρεψε στα γαλάζια πράγματα, προσπαθώντας και πάλι να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις, στις διάφορες γαλάζιες εκδηλώσεις.

Ο κύριος Ψωμιάδης κάλεσε τους διοικούντες της ΝΔ να τον έχουν.. υπ’ όψιν τους για μια υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής. Βέβαια, σύμφωνα με τους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, θεωρείται πολύ δύσκολο ο κύριος Ψωμιάδης ακόμα και να βρει τις απαιτούμενες υπογραφές.

The post Η νηνεμία πριν την καταιγίδα στη ΝΔ- Οι διεκδικητές προετοιμάζονται, ο Μεϊμαράκης αποφασίζει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα