Η εξέλιξη δημιούργησε προβλήματα υγείας – Οι πιο διαδεδομένες ράτσες σκύλων έναν αιώνα πριν

Τα πειράματα και η εξέλιξη της εκάστοτε ράτσας σκύλων, γίνονται προκειμένου να αναπαραχθεί ένα υγιές πλάσμα που θα πληρεί τις εκάστοτε προϋποθέσεις τις οποίες επιθυμεί ο δημιουργός. Επιστήμονες που προσπάθησαν να εξελίξουν κάποιες από τις ράτσες, δημιούργησαν προβλήματα υγείας κάτι που αποδεικνύεται και από φωτογραφίες που απεικονίζουν διάσημες ράτσες πριν από 100 χρόνια.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν διάσημες ράτσες το 1915 και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τον Μας Μούσκουλους. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το

πώς μοιάζουν σήμερα οι ράτσες, είναι σε παρόμοιες πόζες προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές στην εμφάνιση των σκύλων.

1 από 16 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Γερμανικός Ποιμενικός

Διαδεδομένες ράτσες όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός, το Μπόξερ και το Παγκ έχουν υποστεί αλλαγές που σήμερα τους δημιουργούν προβλήματα υγείας. Πριν 100 χρόνια, ο Γερμανικός Ποιμενικός ήταν πιο αθλητικός με καλύτερη κορμοστασιά, το Μπόξερ είχε διαφορετική μουσούδα και δεν αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα ενώ το Παγκ κινδυνεύει με παράλυση λόγω του ότι τα πόδια του είναι κοντύτερα σήμερα.

Η Κάρολαϊν Κίσκο, γραμματέας σε ένα κλαμπ καθαρόαιμων σκύλων, μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε ότι υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα προσμίξεων: «Η δημιουργία σκύλων με διάφορες ράτσες, αποτελεί μία τεράστια βιομηχανία. Ένας εκτροφέας που είναι υπεύθυνος, προσπαθεί να δημιουργήσει υγιή σκυλιά και δεν κάνει τα πάντα για να πάρει χρήματα χωρίς να υπολογίζει το “κόστος” για τον σκύλο».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Αναζητήσεις
σκυλοι με λιγοτερα προβληματα υγειας, ποια ρατσα σκυλου ειναι πιο υγιεις
Τυχαία Θέματα