Γεύσεις απλές και λαχταριστές! Συνταγή για καλτσόνε με σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου

11:40 9/2/2016 - Πηγή: KoolNews

«Δεν θα ξαναπείς ποτέ μαμά πεινάω»! Ο Τάσος Αντωνίου έρχεται να σου σερβίρει καλτσόνε με σπανάκι, τυρί και γιαούρτι, μία πρόταση που είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά1 κουταλιά της σούπας αλάτι1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη1 κιλό σπανάκι2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με πλήρη λιπαρά3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, προσθέτοντας παράλληλα χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε.

Την βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270 βαθμούς.

Για τη γέμιση: Σε μεσαία κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 3/4 με νερό μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το νερό, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τα καλτσόνε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα.

Γεμίζουμε τη μισή πλευρά της ζύμης με το σπανάκι, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσει τελείως. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στην κάτω σκάλα και σερβίρουμε αμέσως.

The post Γεύσεις απλές και λαχταριστές! Συνταγή για καλτσόνε με σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα