Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Πώς φτάσαμε ο Αλέξης Τσίπρας να «παραιτήσει» το αγαπημένο του παιδί

Ήταν στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, ενώ έχει απολαύσει την εύνοιά του προτού ο Αλέξης Τσίπρας περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Η σχέση τους ωστόσο έληξε στις 19 Νοεμβρίου 2015 όταν και ζητήθηκε η παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή. Είναι αυτό το τέλος της πολιτικής καριέρας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη;

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1980 στην Νέα

Σμύρνη, εκεί τελείωσε το σχολείο, και εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2007 για την ακρίβεια, όπως είπε, μένει στα Εξάρχεια. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στη Νέα Σχολή της Νέας Υόρκης.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Η πολιτική πριν την Βουλή

Από την νεαρή ηλικία των 19 ετών, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκίνησε να συμμετέχει οργανωμένα στην πολιτική και συγκεκριμένα στην Νεολαία του Συνασπισμού, ενώ στην συνέχεια διετέλεσε και μέλος της γραμματείας της στην Νέα Σμύρνη.

Ο κ. Σακελλαρίδης συμμετείχε στη δημοτική παράταξη Στροφή Νέας Σμύρνης η οποία ήρθε 7η στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Στην συνέχεια ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στη Β' Αθηνών όπου συγκέντρωσε 5122 ψήφους χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Η υποψηφιότητά του λέγεται πως ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ελένης Πορτάλιου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας Δημάρχου Αθηναίων με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη το 2009. Έφερε ενστάσεις στη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου και έθεσε τον εαυτό της εκτός σχεδιασμού για το δήμο της Αθήνας. Η γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης αποδέχθηκε την υποψηφιότητα του ύστερα από συνεδρίαση στις 4 Φεβρουαρίου του 2014.

Η σχέση του με την Αθήνα

Στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του υποστήριξε πως οι δημοτικές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα και όχι απλά αυτοδιοικητικό. Έδωσε προτεραιότητα στη συμμετοχή των κινημάτων της πόλης και την επέκταση των κοινωνικών υπηρεσιών όπως δημοτικά ιατρεία και βρεφοκομεία για τη διαχείριση των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Σε συνέντευξή του που είχε παραχωρήσει στο KoolNews.gr στις 9 Μαΐου 2014, είχε πει χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος αισθάνεται ανασφαλής στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο είχε προτείνει να μειωθεί η αστυνομική παρουσία στο κέντρο και να αυξηθεί στις γειτονιές της πόλης.

«Μου αρέσει πάρα πολύ η Αθήνα ως πόλη, όπως μου αρέσει και το κέντρο και οι γειτονιές του. Άλλωστε όλη μου η κοινωνική ζωή είναι στο κέντρο», είχε πει. Στην συνέχει είχε τονίσει πως δεν έχει αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο το οποίο θεωρεί ο ίδιος και παρουσιάζει ως πλεονέκτημα γιατί όπως λέει του επιτρέπει να βλέπει την πόλη με άλλη ματιά.

Και συνέχισε: «Περπατάω πολύ και βλέπω τα προβλήματα. Βλέπω το θέμα της καθαριότητας όπως και αυτό του φωτισμού. Η Ζωοδόχου Πηγής είναι για παράδειγμα θεοσκότεινη. Πίσσα, κατράμι. Βγαίνω πολύ στα μπαράκια των Εξαρχείων όπως προτιμώ την περιοχή μου και για τον πρωινό καφέ του Σαββατοκύριακου εάν έχω χρόνο. Τώρα αν με ρωτάς για ποτό, προτιμώ την περιοχή κάτω από την Πλατεία Καρύτση και τα στενάκια της Κολοκοτρώνη. Βγαίνω επίσης αρκετά και στον Κεραμεικό». [Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ].

Για τα οικονομικά του δήμου, το πρόγραμμα του περιελάμβανε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών με βάση και τον τζίρο των καταστημάτων ενώ τάχθηκε ενάντια στη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Ο Σακελλαρίδης στον πρώτο γύρο των εκλογών ήρθε δεύτερος σε ψήφους με 20% όπου έχασε οριακά από τον εν ενεργεία δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, λαμβάνοντας το 48,6% των ψήφων.

Ένα σκάνδαλο

Τον Μάιο του 2014, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσω της ιστοσελίδας του zougla.gr ανακοίνωσε πως διέθετε βίντεο πολιτικού σε προσωπικές του στιγμές καταγεγραμμένες κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεύρεσης, τον οποίο δεν κατονόμασε, και πως θα το δημοσίευε μετά τις εκλογές.

Ακολούθησαν και άλλες σχετικές αναρτήσεις αλλά το επίμαχο βίντεο δεν εμφανίστηκε. Τρεις εβδομάδες μετά την αρχική δημοσίευση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε πως μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών εξαπολύθηκε εναντίον του επίθεση «...με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού...» χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου ή λεπτομέρειες για την επίθεση.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

«Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού.

Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές.

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας.

Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου.

Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη.

Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή.

Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επιβεβαίωσε την φημολογία πως ο πολιτικός στον οποίο αναφερόταν ήταν ο Σακελλαρίδης. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιευμάτων στήριξαν τον Σακελλαρίδη, αποδοκίμασαν την επιλογή του Τριανταφυλλόπουλου να φέρει το όποιο θέμα στην επιφάνεια ενώ απορριπτική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ.

Εντός και εκτός Βουλής σε 11 μόλις μήνες

Με το πέρας των εκλογών ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή.

Μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας του και της απειρίας του στα βουλευτικά έδρανα, ο Αλέξης Τσίπρας τον εμπιστεύεται και τον διορίζει υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ωστόσο παρέμεινε μέχρι τις 17 Ιουλίου 2015 όταν και ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό διορίζοντας στην συγκεκριμένη θέση την Όλγα Γεροβασίλη.

Από εκεί και ύστερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παρέμεινε βουλευτής μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015 όταν και ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε την παραίτησή του από το αξίωμά του διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίθετο να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου για μία νέα κυβερνητική κρίση [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σκόπευε εδώ και αρκετό καιρό να θέσει την παραίτησή του καθώς όπως τονίζουν πηγές στο KoolNews.gr, «ο Γαβριήλ έχει έναν συγκεκριμένο αξιακό κώδικα. Ήδη από τον Ιούλιο ήταν σε τεράστια ψυχολογική πίεση, στις εκλογές βοήθησε στην Κουμουνδούρου αλλά θεωρεί πως τα μέτρα τον υπερβαίνουν. Θα παραιτείτο ούτως ή άλλως, δεν τον παραίτησε ο Τσιπρας».

The post Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Πώς φτάσαμε ο Αλέξης Τσίπρας να «παραιτήσει» το αγαπημένο του παιδί appeared first on KoolNews.

Keywords
αλέξης τσίπρας, τσιπρας, αλέξης τσίπρας, γαβριηλ, παιδι, νέα, αθηνα, εκλογες, συριζα, συμμετοχή, μαΐου, zougla, facebook, ΕΣΗΕΑ, βουλη, συγκεκριμένο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, www.facebook.com, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, εκλογες 2015, εκλογες 2010 δημοτικες, οικονομικη κριση, πολυνομοσχεδιο, βιντεο, το θεμα, αυτοκινητο, θεμα, πιεση, προγραμμα, σμυρνη, zougla.gr, απλα, εβδομαδες, δευτερο, διαστημα, δικη, εδρανα, ειπε, ενεργεια, εξαρχεια, ετων, ευνοια, ζωη, ζωης, ζωοδοχου πηγης, ηλικια, κυβερνηση, λεπτομερειες, μαΐου, μαξιμου, ματια, μηνες, νεα σμυρνη, νεολαια, ολγα, ονομα, παρουσιαση, προβληματα, πρωινο, πρωι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σχολειο, τμημα, φορα, δημοτικα, πηγες, πληροφοριες, ποτο, σκηνη, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα