Φιλέτο με πιπέρι

17:42 7/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Το έχετε φάει μία, το έχετε φάει δύο, το έχετε φάει χίλιες. Αν έχετε λεφτά ακόμα να ψωνίσετε, κάντε το με έναν πιο νόστιμο και πιπεράτο τρόπο. Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Παίρνεις το κομμάτι με το κρέας και το ακουμπάς κάπου. Στο γουδοχέρι χτυπάς από μια κουταλιά σούπας πράσινο, κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Χτυπάς, επίσης μια κουταλιά σκόρδο και κολίανδρο.

Απλώνεις το μείγμα, τοποθετείς το μοσχαρίσιο φιλέτο επάνω και το πατάς στα πιπέρια να σχηματιστεί μια κρούστα. Τσιγαρίζεις μια κουταλιά φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζεις τρία λεπτά από τη μία και τρία λεπτά από

την άλλη το φιλέτο.

Έχεις βάλει τον φούρνο από πριν στους 170 βαθμούς θερμοκρασία. Μόλις τελειώσει το τσιγάρισμα βάζεις το τηγάνι όπως είναι μέσα στο φούρνο. Σε πέντε λεπτά είναι έτοιμο σενιάν, σε έξι μέτριο και σε επτά καλοψημένο έτσι όπως δεν πρέπει να τρώγεται. Το καμένο και μαύρο κρέας είναι 50 φορές πιο επικίνδυνο για τον καρκίνο του προστάτη από το σενιάν ή το μέτρια ψημένο…

Υ.Γ. Για να ισχύουν οι παραπάνω χρόνοι πρέπει το κρέας να είναι τουλάχιστον 300-400 γραμμάρια η μερίδα και τουλάχιστον 1,5 με 2 εκατοστά πάχος.

ΥΓ 2: Η συνταγή υπάρχει και με σως πιπέρι αλλά εκεί θα σας μπερδέψω άσχημα. Θα επανέλθω τον χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα