Έτοιμη η πρεμιέρα του κοντσέρτου «εκλογή προέδρου στη ΝΔ» για τρία ή τέσσερα βιολιά

Το γαλάζιο κοντσέρτο για την προεδρία του κόμματος ετοιμάζεται να ξεκινήσει, με τις επίσημες υποψηφιότητες να κατατίθενται μέχρι σήμερα στις 18:00. Πλέον, μετά και την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και τις υποψηφιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα που θα κατατεθούν εντός της μέρας, το μόνο που παραμένει άγνωστο είναι, εάν το κονσέρτο θα είναι για τρία ή για τέσσερα βιολιά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει

αγώνα υπογραφή την υπογραφή, προκειμένου να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό «50».
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ο γρίφος αναφορικά με τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλύθηκε οριστικά, με τον πρόεδρο της ΝΔ να κατεβαίνει υποψήφιος, προκειμένου να αναβαπτιστεί στον προεδρικό θώκο του κόμματος και στη συνέχεια να προβεί στις ρήξεις που επιθυμεί στο εσωτερικό του κόμματος. Με μια συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Athens Ledra και κατάθεση των απαραίτητων 50 υπογραφών στην ΚΕΦΕ ο κύριος Μεϊμαράκης επισημοποίησε την κυοφορούμενη υποψηφιότητά του, όντας μάλιστα και ο πρώτος χρονικά υποψήφιος που προβαίνει σε τυπική επικύρωση της υποψηφιότητάς του.

Μια μια ενωτική ομιλία με… καρφιά, ο κύριος Μεϊμαράκης έριξε το βάρος του στη μάχη των ιδέων, περιέγραψε εαυτόν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΝΔ, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, αλλά και παράλληλα να τονίζει πως θα δοθεί ένας «καλός αγώνας» με στόχο την επόμενη μέρα η ΝΔ να είναι ενωμένη.

Ο κύριος Μεϊμαράκης πιστεύει πως η ΝΔ δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζεται αναζητώντας κάποιον αντι-Τσίπρα, αλλά αντίθετα πως «είναι θέση και όχι άρνηση«, ζητώντας να αρθρωθεί θετικός πολιτικός και ιδεολογικός λόγος. Βέβαια, τα καρφιά και οι αιχμές δεν έλειψαν, έστω και χωρίς ονομαστικές αναφορές.

Στο στόχαστρο μπήκε εκ νέου ο Πάνος Καμμένος- ως ευεργετηθείς από τη ΝΔ που έφυγε και πλέον συγκυβερνά με τον Αλέξη Τσίπρα-, αλλά και κάποιοι που υιοθέτησαν «απολίτικη συμπεριφορά», με πολλούς να βλέπουν ως αποδέκτη του βέλους τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Ξέρω ότι κάποιοι προτείνουν εύκολες λύσεις, γιατί έτσι αρέσουν, στο στυλ γκρέμισε τα όλα, άλλαξε τα όλα. Εγώ πιστεύω στο κτίσιμο όχι στο γκρέμισμα, όχι στα συνθήματα αλλά στην επανεκκίνηση» προσέθεσε σε άλλο σημείο.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αυτά έχουν να κάνουν με τα της Βουλής, μιας και από το Σάββατο το Κοινοβούλιο θα βρίσκεται σε λειτουργία και η ΝΔ θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Παράλληλα, το Σάββατο το πρωί θα συνεδριάσει-πανηγυρικά, επ’ ευκαιρία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, και η γαλάζια ΚΟ-.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύριος Μεϊμαράκης δεν εμφανίζεται πολύ «ζεστός» για περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και επιμένει σε μια σύντομη προεκλογική περίοδο, πλην όμως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στον στενό κύκλο των συνεργατών του τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, ο κύριος Μείμαράκης θα δώσει μεγάλη βάση στα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του κόμματος και στην επαφή του με την κοινωνία, ενώ θέλει να τα αλλάξει όλα σε επίπεδο δομών, πράγμα που θα προχωρήσει και με ορίζοντα το συνέδριο που θα δρομολογηθεί μετά την εκλογή για πρόεδρο του κόμματος.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία και πολλά εκλογικά κέντρα στην ατζέντα του «Τζίτζι»

Έτοιμος να καταθέσει την υποψηφιότητά του είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έχει άνω των 100 υπογραφών, πλην όμως θα περιοριστεί στις 50 που επιτάσσει η ΚΕΦΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κυρίου Τζιτζικώστα αναφορικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογική διαδικασία. «Στην εκλογική διαδικασία πρέπει να υπάρχει ικανός χρόνος να ακουστούν οι προτάσεις και το σχέδιο του κάθε υποψηφίου Προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό όμως, που πραγματικά επείγει είναι να συναντηθούμε ξανά με την κοινωνία, να κερδίσουμε και πάλι το ενδιαφέρον της και να εμπνεύσουμε τη συμμετοχή της. Είναι λοιπόν, σημαντικό οι πολίτες που θα μας ακούσουν να έχουν και τον τελικό λόγο. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να υπάρχουν εκλογικά κέντρα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της χώρας.

Όμως, ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε και ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα και να πάμε εμείς πρώτοι σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις εκλογές, υιοθετώντας παράλληλα με τις κάλπες, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Τη διαδικασία αυτή άλλωστε, μπορεί να εγγυηθεί η αξιόπιστη και δοκιμασμένη εφαρμογή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας» έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στον λογαριασμό του στο facebook.

Παράλληλα, ο κύριος Τζιτζικώστας θα επενδύσει στην οικοδόμηση του πρωθυπουργικού του προφίλ, ως ενός ανθρώπου που μπορεί να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την εξέλιξη της προεδρικής εκλογής.

Με «εναλλακτικό» προφίλ ο Κυριάκος

Το προφίλ του υποψηφίου που θα συγκρουστεί πλήρως με το παρελθόν επιχειρεί να υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του σήμερα στις 11:00, έχοντας συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο της οικοδόμησης αυτού του προφίλ, ο κύριος Μητσοτάκης διαργανώνει ένα facebook event σήμερα το απόγευμα στις 18:00, όπου θα απαντήσει σε 100 ερωτήσεις μέσα σε 100 λεπτά, με ένα concept Question & Answer που έχει δοκιμάσει επιτυχώς και στο παρελθόν.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επιμένει για μακρά προεκλογική διαδικασία και σχεδιάζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συνομιλήσει με τη βάση της ΝΔ.

Αγώνας δρόμου για τον Άδωνι

Σε πραγματικό αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για να βρει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, με τον πρώην υπουργό να έχει έως αργά το βράδυ περί τις 45 και να παλεύει προκειμένου να πετύχει τον μαγικό αριθμό «50», προκειμένου να μπορέσει να είναι υποψήφιος.

Πάντως, συνεργάτες του κυρίου Γεωργιάδη έλεγαν στο KoolNews.gr πως, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο το έργο του, εν τέλει υπάρχει η αίσθηση πως θα καταφέρει να βρει τις υπογραφές που χρειάζεται. «Μέχρι αύριο τις 6 το απόγευμα πιστεύω ότι θα τις συγκεντρώσω και ότι αν φτάσω στις 1-2 υπογραφές θέλω να πιστεύω ότι ο φίλος μου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μου δώσει μερικές από τις δικές του πολλές υπογραφές για να γίνει μια ωραία προεκλογική συζήτηση» είπε άλλωστε ο κύριος Γεωργιάδης μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στον Real FM, με τον πρώην υπουργό να προσπαθεί πολύ για να γίνει το τέταρτο…βιολί του γαλάζιου κοντσέρτου για την ηγεσία.

Μάλιστα, ο κύριος Γεωργιάδης βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο και στο πρόσωπο του Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος έγραψε το βράδυ της Πέμπτης στο twitter πως, παρά το ότι στηρίζει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρέπει να δοθούν ορισμένες υπογραφές στον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να είναι υποψήφιος, αν του λείπουν λίγες.

Διαβάστε επίσης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Μεϊμαράκης

The post Έτοιμη η πρεμιέρα του κοντσέρτου «εκλογή προέδρου στη ΝΔ» για τρία ή τέσσερα βιολιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα