«Ερμαφρόδιτη» ανάλυση του Economist: Θα κερδίσει ο Τσίπρας, θα κυβερνήσει ο Σαμαράς

16:43 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Βέβαιο νικητή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Economist αλλά βέβαιο πρωθυπουργό...τον Αντώνη Σαμαρά!

Κι αυτό ο συντάκτης του δημοσιεύματος χρεώνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αδυναμία να συνεργαστεί με κόμματα αντίθετης ιδεολογίας με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία

να είναι και πάλι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Στην ανάλυση του ο Economist κάνει λόγο για την πρόοδο στα οικονομικά στοιχεία και τους αριθμούς κάτι όμως που δεν γίνεται αντιληπτό στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών που βρίσκονται σε αναβρασμό.

Η ανάπτυξη πάει χέρι- χέρι με τους άνεργους, τις χρεοκοπίες και τους άστεγους που αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σημειώνει ο Economist.

Η πολιτική που ακολουθείται προκαλεί βαθύτερη ύφεση, ταχεία άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών.

Το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5% και να ανακάμψει το 2014 με 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.

Όσο για την ανάκαμψη; Από το 2015 και βλέπουμε... Τότε, σύμφωνα με το περιοδικό, θα ισχυροποιηθούν οι εξαγωγές, που θα προκύψουν από την ανάκαμψη στην Ευρώπη. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ανακάμψει η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα