Ένταση στην ΕΡΤ λόγω Στάη – Κάλεσε στο πάνελ τον διευθυντή του Έθνους

H Έλλη Στάη παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής την εκπομπή της NETWEEK και επικράτησε αναβρασμός, λόγω της συμμετοχής στο πάνελ του διευθυντή της εφημερίδας “Έθνους”, Θόδωρου Τσεκούρα. Αιτία ήταν όχι μόνο πως η συγκεκριμένη εφημερίδα κυκλοφόρησε απεργοσπαστικό φύλλο, αλλά και η σκληρή κριτική που άσκησε στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Η Έλλη Στάη, μάλιστα, άφησε αιχμές ακόμη και για τη στήριξη που είχε από τους συνδικαλιστές, όταν και δέχθηκε παρεμβάσεις στη δουλειά της. “Μην ανησυχείτε εσείς στο κοντρόλ, είμαι απολύτως

ψύχραιμη“, είπε κάποια στιγμή, ενώ οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν με την τοποθέτηση της δημοσιογράφου Νανάς Νταουντάκη, Α’ αντιπροέδρου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία σημείωσε: “Αν οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι δεν έκαναν φασαρία, η ΕΡΤ θα ήταν κλειστή… Εν ονόματι της πολυφωνίας, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πάνελ, άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων. Ο κ. Τσεκούρας έχει διαγραφεί από την ένωση συντακτών για τη συμπεριφορά του στο «Έθνος», όταν εκβίαζε εργαζομένους. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στο πάνελ“.

Η απάντηση της Έλλης Στάη ήταν άμεση, λέγοντας πως “είπατε κάτι στην αρχή. Είπατε ότι δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχαν κάνει αγώνες οι συνδικαλιστές. Όλοι μετέχουμε των αγώνων, όλοι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε“.

Στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και δημοσιογράφος Αναστασία Ζήγου, για να υποστηρίξει την Άννα Νταουντάκη: “Στην εκπομπή υπήρξε παραβίαση κανόνων, έχοντας στο πάνελ έναν άνθρωπο που έχει λειτουργήσει απεργοσπαστικά. Οι δημοσιογράφοι έχουν πει ότι θα υποστηρίξουν την πολυφωνία. Μπήκε ένα θέμα ηθικής τάξης από την πλευρά των Σωματείων“.

Keywords
Τυχαία Θέματα