Ελληνικό χρώμα στο Sundance Festival

09:35 5/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Ο “Κυνόδοντας” ήταν η αρχή. Ο σύγχρονος Ελληνικός κινηματογράφος συνεχίζει την αντεπίθεση του, αυτή τη φορά με το “L” του Μπάμπη Μακρίδη.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Μπορεί για χρόνια ο Ελληνικός κινηματογράφος να βρισκόταν σε χειμερία νάρκη, αλλά μάλλον ξύπνησε από τον λήθαργο και μάλιστα με πολλές ορέξεις. Η κινηματογραφική “άνθηση” συνεχίζεται με μία ακόμη επιτυχία, αυτή τη φορά του Μπάμπη Μακρίδη (“Ο Τελευταίος Φακίρης”), όπου στη πρώτη σκηνοθετική του προσπάθεια (σε μεγάλου μήκους ταινίες) καταφέρνει με το “L” να κερδίσει και την, ιστορικά, πρώτη ελληνική συμμετοχή

στο Sundance Festival.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στο κόσμο (μια πραγματική ευκαιρία και δίοδος για τις ανεξάρτητες παραγωγές) με έδρα την Utah των ΗΠΑ, ξεχώρισε την ταινία του Μακρίδη επιλέγοντάς την στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμά του. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός οικογενειάρχη γύρω στα 40 (Αρης Σερβετάλης) που περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητό, ενώ στις ελεύθερες ώρες του συναντά και την οικογένειά του σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Πάντως ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός με το “Dogtooth” (“Κυνόδοντας) του Γιώργου Λάνθιμου, μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού το σενάριο στο “L” συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου (“Κυνόδοντας”, “Άλπεις”), ενώ στην φωτογραφία βρίσκεται ο Θύμιος Μπακατάκης (“Κυνόδοντας”, “Attenberg” ). Η ταινία βασίζεται σε μία ιδέα του Γιώργου Γυιόκα και αποτελεί παραγωγή της Beben Films και συμπαραγωγή της Nova και της Feelgood Entertainment. To “L” θα αρχίσει να προβάλλεται μέσα στο 2012 στις Ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο δρόμος του χρήματος

* Οι καλύτερες ταινίες του 2011

* Στην αναζήτηση του Παραδείσου

Keywords
Τυχαία Θέματα