«Έφυγε» ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Καλαμίτσης

Σε ηλικία 74 ετών, ο θεατρικός και ραδιοφωνικός παραγωγός καθώς και στιχουργός άφησε πριν από λίγο την τελευταία του πνοή, χωρίς να είναι γνωστά τα αίτια θανάτου προς το παρόν. Ο Γιάννης Καλαμίτσης γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και εδώ και 23 χρόνια μας καλημέριζε από διάφορες ραδιοφωνικές συχνότητες με την τελευταία εξ αυτών να είναι ο Real Fm, όπου βρισκόταν από το 2009.

Διατηρεί από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο Πρωινές χειρηλασίες με μεγάλη ακροαματικότητα.

Στην εκπομπή του ενσωματώνει στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα). Για ένα διάστημα συμπαρουσίαζε στην ΕΡΤ1 με το γεωπόνο Χρήστο Μαρλαντή, την εκπομπή οικολογικού ενδιαφέροντος «Μην πατάτε το πράσινο» με θέμα το περιβάλλον.

Εκτός από το ραδιόφωνο είχε και σπουδαία στιχουργική πορεία έχοντας γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό μουσικό στερέωμα και ερμηνευθεί από σπουδαίες φωνές όπως το Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι από τη Βίκυ Μοσχολιού, το Θα σ' αγαπώ από τη Δήμητρα Γαλάνη, το Μη Μιλάς από Δημήτρη Μητροπάνο κ.α.. Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Χρήστος Νικολόπουλος κ.α.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα