Δεύτερη χρονιά για το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων για νέους – Δηλώστε συμμετοχή

Η επιτυχημένη φοιτητική προσομοίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, μετά την πρώτη της χρονιά στη Θεσσαλονίκη, βάζει πλώρη για την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, για την Βουλή των Ελλήνων καθώς και την Παλαιά Βουλή. Οι δύο αυτοί χώροι θα φιλοξενήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου, σε ένα άκρως ενδιαφέρον κοινοβουλευτικό «πείραμα» από πλευράς νέων.

Όπως και πέρυσι, τα κόμματα παραμένουν τέσσερα εκπροσωπώντας τις βασικότερες ιδεολογίες της χώρας, ενώ παράλληλα διατηρούν ίσο αριθμό βουλευτών (50 το καθένα) έτσι ώστε να αναγκαστούν να συνεργαστούν και να παράγουν από κοινού προτάσεις και ιδέες. Πλέον, με τροποποίηση του Κανονισμού του συνεδρίου, 15 βουλευτές είναι αρκετοί για να συστήσουν νέο κόμμα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ανάβοντας φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της προσομοίωσης και δημιουργώντας πονοκέφαλο…αποστασίας στις ηγεσίες.

Παράλληλα, το πλήθος των νέων αλλαγών, όπως ο εκπρόσωπος τύπου στα κόμματα, και μια σειρά φλεγόντων ζητημάτων της επικαιρότητας, φιλοδοξούν να καταστήσουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και έντονη την διαδικασία του ΜΒΕ. Ενδεικτικά, τα θέματα αφορούν τις πανεπιστημιακές παρατάξεις, τους δημοσίους υπαλλήλους, το Κυπριακό και τις τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας, και θα συζητηθούν μέσα από τα νομοσχέδια που θα ετοιμάσουν οι «υπουργοί» του συνεδρίου.

Αυτή την στιγμή, είναι ανοικτές οι αιτήσεις των βουλευτών. Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς για το ΜΒΕ, και θέλετε να λάβετε μέρος στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του (www.mve.gr), να ενημερωθείτε σχετικά με αυτό και να καταθέσετε την αίτησή σας. Η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Το koolnews.gr είναι περήφανος χορηγός επικοινωνίας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα