Χαμός στη Βουλή για το πλεόνασμα – Γιοβανόπουλος: Είναι χαρτζιλίκι – Λαφαζάνης: Μοιράζετε χάντρες σε ιθαγενείς

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή με επίκεντρο τη χθεσινή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συμφωνία λαιμητόμο», ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναξιοπιστία και πολιτική καταστροφολογία. Από την πλευρά της και η ελάσσων

αντιπολίτευση επιτέθηκε στη κυβέρνηση καταλογίζοντάς της προεκλογικά επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Για «ένα τρομακτικό επικοινωνιακό θέατρο που παίζει η κυβέρνηση, σε συμπαιγνία με την τρόικα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μια συμφωνία λαιμητόμο γι’ αυτό και δεν την δίνει στη δημοσιότητα.

«Η κυβέρνηση περνά τους Έλληνες πολίτες ως ιθαγενείς. Νομίζει ότι θα τους μοιράσει χάντρες και θα ξεχάσουν τη δικομματική καταστροφή, νομίζει ότι θα τους χρυσώσει το χάπι με προεκλογικές πινελιές. Κάνατε μεγάλο λάθος διότι αυτά δεν είναι μόνο ένα κακόγουστο θέατρο αλλά και πρωτοφανής εμπαιγμός», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης αντέτεινε ότι με το πλεόνασμα των 500 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική με συγκεκριμένες πράξεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει απολογηθεί για την πολιτική καταστροφολογίας που ακολουθεί και έχει πέσει έξω.

«Και διαψεύδεστε δραματικά και ακυρώνετε το ρόλο σας αναδεικνύοντας την κακή αναξιόπιστη προσέγγιση που κάνετε στα πολιτικά πράγματα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. Και προσέθεσε: «Μιλάτε για προεκλογικά τεχνάσματα. Εννοείτε δηλαδή ότι θα μας χαρίσουν 3 δισ. ευρώ για να πάμε σε εκλογές; Αντί να πείτε ότι είναι μια προσπάθεια του έθνους αυτή που καρποφορεί και σταθεροποιεί την οικονομία; Δραματικό σφαγείο είναι τα 500 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε μικροσυνταξιούχους και ενστόλους;».

«Όταν οριστικοποιηθούν τα τελικά κείμενα και θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες θα έρθουν όλα στη Βουλή προς συζήτηση», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για μια συμφωνία που δεν είδε κανείς. Υποστήριξε ακόμα ότι «ενώ πήρε από την τσέπη του ελληνικού λαού εκατοντάδες εκατομμύρια, τώρα του υπόσχεται ότι θα του επιστρέψει προεκλογικά ένα επίδομα αναποφάσιστου».

«Το πλεόνασμα υπάρχει, είναι πραγματικό, τελείωσε και υπάρχει η σφραγίδα της Eurostat», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι μόνο αυτός και η τρόικα το αμφισβητούν. «Βασικότερη συνέπεια από το πλεόνασμα δεν είναι μόνο ότι θα πάει μεγάλο μέρος σε ευπαθείς ομάδες αλλά ότι ανοίγεται η δυνατότητα να αποκατασταθεί ένας πραγματικός πολιτικός διάλογος γιατί είχε υποκατασταθεί με επικοινωνιακές κραυγές», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα με το πλεόνασμα το οποίο χαρακτήρισε «ένα απλό χαρτζιλίκι για την αγορά ενός ζευγαριού παπουτσιών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτήρισε «ψίχουλα» το πλεόνασμα, τονίζοντας ότι «με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στην ουσία παίρνει 1.000 ευρώ από τον κάθε πολίτη για να του δώσει ένα ευρώ». «Η ΝΔ είναι συνεπής με την πολιτική της που είναι βάρβαρη. Η συμφωνία με την τρόικα είναι ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Έρχεται να υλοποιήσει σήμερα όσα ζητούν εδώ και χρόνια οι βιομήχανοι και η πλουτοκρατία», προσέθεσε ο κ. Παφίλης.

Από τη Χρυσή Αυγή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος μίλησε για προεκλογική κοροϊδία του ελληνικού λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον οποίο όμως, όπως είπε, θα πάρει σύντομα σκληρή απάντηση.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, επεσήμανε ότι «αυτό που δεν πρέπει να περισσεύει είναι οι επικοινωνιακές τακτικές ενόψει και τον εκλογών». «Μακριά από τη ΔΗΜΑΡ η αίσθηση της μιζέριας και η μη αναγνώριση των θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό όμως που πέτυχε η χώρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορεί να το πιστωθεί κανείς», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα