«Άστεγες» οι δίκες σκανδάλων και διαφθοράς – Δεν υπάρχουν αίθουσες

16:05 3/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη πέντε μεγάλων δικών, αλλά είναι άγνωστο που θα φιλοξενηθούν. Υποθέσεις σκανδάλων και κρατικής διαφθοράς είναι «άστεγες», καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δικαστικές αίθουσες για αυτές.

Οξύτατο είναι το πρόβλημα στο Εφετείο της Αθήνας. Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει το Νοέμβριο, αναζητείται χώρος που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της.

Έτσι, εντείνονται οι διεργασίες για διαμόρφωση νέας αίθουσας, πίσω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Η συγκεκριμένη νέα αίθουσα θα διαμορφωθεί ειδικά για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς εκτιμάται ότι στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά περισσότεροι από πενήντα κατηγορούμενοι. Οι συνήγοροί τους, που υπολογίζονται στους εκατό, είναι μία ακόμα παράμετρος δυσκολίας, ενώ η παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου και η κάλυψή της αποτελούν πονοκέφαλο για τις δικαστικές αρχές.

Την ίδια ώρα όμως δεν υπάρχουν προς το παρόν κατάλληλες αίθουσες για άλλες μεγάλες δίκες που θα ξεκινήσουν με το νέο δικαστικό έτος. Ανάμεσά τους η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των συγκατηγορουμένων του για τη υπόθεση της Proton Bank, που αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο, η δίκη για τους υπευθύνους των δύο εταιρειών Energa και Εllas Power όπως και η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

The post «Άστεγες» οι δίκες σκανδάλων και διαφθοράς – Δεν υπάρχουν αίθουσες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα