Άσχημα τα πράγματα: Μικραίνει διαρκώς το IQ των αντρών και φταίνε οι γυναίκες!

Ολοένα και χαμηλότερος είναι ο δείκτης νοημοσύνης των αντρών σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Άμστερνταμ, του Umeå της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο του Κορκ.

Τα αποτελέσματά της, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Intelligence, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον αντρικό πληθυσμό, καθώς ο δείκτης νοημοσύνης παρουσίασε ύφεση κατά 14 μονάδες. Τα σημερινά στοιχεία συγκρίθηκαν με εκείνα που είχαν συλλεχθεί κατά το τέλος του 1800, ο μέρος όρος του δείκτη νοημοσύνης

των κατοίκων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής μειώνεται κάθε δεκαετία κατά 1,23 μονάδες.

Επίσης, ένα ακόμη στοιχεία που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ερευνητών ήταν πως υπάρχει επίσης μεγάλη μείωση στα αντανακλαστικά: Αν το 1889 ένας άνδρας αντιδρούσε έπειτα από 183 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το 2004 ο χρόνος αντίδρασης έφτασε τα 253 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι επιστήμονες των τριών Πανεπιστήμιων που πήραν μέρος στην έρευνα, αποδίδουν το παραπάνω γεγονός στις γυναίκες, δηλώνοντας πως η τεράστια αύξηση των μορφωμένων και έξυπνων γυναικών έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν και λιγότερα παιδιά. Έτσι, χαμηλώνει κατά πολύ ο γενικός μέσος όρος διανοητικού επιπέδου του πληθυσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα