Αποσύρθηκαν 10.000 κιλά κρέατος που έχουν μολυνθεί από λιστέρια

Μεγάλες ποσότητες κρέατος, βοδινού και χοιρινού, καθώς και κοτόπουλου ανιχνεύθηκαν με το βακτήριο λιστέρια και αποσύρθηκαν αμέσως από την αγορά.

Κοντά στα 10.000 κιλά (9.979 για την ακρίβεια) προϊόντα κρέατος θεωρήθηκαν ακτάλληλα και τα απέσυραν από τις πολιτείες της Αλαμπάμα, του Κολοράντο, του Αρκάνσας και άλλων 21 πολιτειών των ΗΠΑ, αλλά και του Καναδά.

Η λιστέρια είναι ένα βακτήριο που περιλαμβάνει 10 είδη έχει τη μακρύτερη διάρκεια νοσοκομειακής νοσηλείας απ’ όλες τις τροφιμογενείς λοιμώξεις και την υψηλότερη

θνησιμότητα, με ένα ποσοστό 20%. Μπορεί να προσβάλλει υγιή άτομα, αλλά τα πιο σοβαρά κι απειλητικά για τη ζωή περιστατικά αφορούν ασθενείς με έϊτζ, ασθενείς με χρόνια νοσήματα (νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες,διαβήτης), έγκυες και νεογνά, αλκοολικοί, καρκινοπαθείς, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, σε κυτταροτοξικά φάρμακα,σε κορτικοστεροειδή και άτομα άνω των 65 ετών.

Προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα λιστερίωσης. Στην ιστοσελίδα του οργανισμού Food & Drug Administration των ΗΠΑ υπάρχει η λίστα με όλα τα μολυσμένα προϊόντα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα