Αντίδοτο στη Σαϊεντολογία το σχολείο της Σούρι

Κατήχηση από καθολικούς ιερείς, γυμναστική, λατινικά και αρχαία ελληνικά περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα της 6χρονης κόρης του -έξαλλου με όλα αυτά- Σαϊεντολόγου Τομ Κρουζ!

Πολύ μπερδεμένο θα αισθάνεται το κοριτσάκι της Κέιτι Χολμς και του Τομ Κρουζ. Λίγες βδομάδες αφότου ο πατέρας της προσπάθησε –κρυφά από την γυναίκα του- να εφαρμόσει μια αμφιλεγόμενη πρακτική ελέγχου, η οποία θα θεράπευε συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα της μικρής

για να προετοιμάσει την είσοδο της στο μονοπάτι της διαφώτισης (κατά τους Σαϊεντολόγους), η Χολμς την έγραψε σε αυστηρών αρχών Καθολικό Σχολείο Θηλέων…

Σε αντίθεση με τα μαθήματα Σαϊεντολογίας που γίνονταν στο σπίτι –όπως και όλα τα άλλα μαθήματα για παιδάκι της ηλικίας της- η 6χρονη Σούρι θα βρεθεί στον αχανή χώρο του Sacred Heart School (Σχολείο Ιερής Καρδιάς) με τους 690 μαθήτριες!

Το πολύκροτο διαζύγιο των διάσημων ηθοποιών αλλάζει ούτως ή άλλως ριζικά τη ζωή του παιδιού καθώς η Κέιτι Χολμς στην προσπάθεια να την κρατήσει μακριά από τον πατέρα της, τα αδέρφια της και τη Σαϊεντολογία (στην οποία έχουν επίσης μυηθεί τα παιδιά του Κρουζ από τον γάμο του με τη Νικόλ Κίντμαν) μετακόμισε από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη.

Στο Καθολικό σχολείο για κορίτσια που θα βρεθεί η Σούρι από τις 6 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων κατήχηση, προσευχή και εκκλησία. Το Sacred Heart School, το οποίο λανσάρεται ως το παλιότερο ιδιωτικό σχολείο για κορίτσια στη Νέα Υόρκη, φημίζεται άλλωστε για τους πολύ αυστηρούς δασκάλους του, ιδιαίτερα σε θέματα συνέπειας και ηθικής (στην περίπτωση των παλιών μαθητριών, Lady Gaga, Πάρις και Νικόλ Χίλτον δεν κατάφεραν βέβαια και πολλά πράγματα).

Όπως όλες οι μαθήτριες, θα φοράει στολή (την είδαμε να την φορούν οι πλούσιες μαθήτριες στο Gossip Girl) και θα μάθει πως «αποστολή της είναι να αφοσιωθεί στην εκπαίδευση και την πίστη της στον Θεό»..

Το σχολείο παρέχει τρία εργαστήρια φυσικής, δύο γυμναστήρια, τρεις αίθουσες χορού, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, παιδική χαρά στην ταράτσα, τρεις βιβλιοθήκες, χώρους για εκμάθηση ζωγραφικής και γλυπτικής και κέντρο ευεξίας ενώ ο κάθε μαθητής των μεγαλύτερων τάξεων χρησιμοποιεί iPad και αντί για μαυροπίνακα παρακολουθεί τις ασκήσεις της δασκάλας σε SMARTboards και Apple τηλεοράσεις.

Το σχολείο –το οποίο ιδρύθηκε το 1881 από καλόγριες- περιλαμβάνει τμήματα από το νηπιαγωγείο ως την 12η τάξη (δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο) ενώ σε κάθε 7 μαθήτριες αντιστοιχεί 1 δασκάλα.

Τα παιδιά μαθαίνουν από το νηπιαγωγείο γαλλικά και ισπανικά ενώ στην 7η ξεκινούν αραβικά και αρχαία ελληνικά. Από την πρώτη στιγμή που θα καθίσουν στα θρανία ωστόσο διδάσκονται τρόπους καλής συμπεριφοράς και savoir vivre.

Keywords
Τυχαία Θέματα