Ανασχηματισμός- Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν και ποιοί αναβαθμίζονται

Mε τις ώρες για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά να μετρούν αντίστροφα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται σε συνεχή γραμμή επικοινωνίας ενώ η ονοματολογία δίνει και παίρνει για το ποιοι θα καθήσουν στις υπουργικές καρέκλες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αμετακίνητοι από τις θέσεις τους θεωρούνται ο Γιάννης Στουρνάρας,

ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Δημήτρης Κούρκουλας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Νίκος Δένδιας, ο Γιώργος Μαυραγάννης, ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως φαίνεται υπουργοποιούνται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννης Κουτρουμάνης, ο Θανάσης Μωραΐτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Φώφη Γεννηματά, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αλλαγή φρουράς αναμένεται στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Απασχόλησης ενώ στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιό του ίσως στη Φώφη Γεννηματά, το όνομα της οποίας ακούγεται και για το Εσωτερικών από το οποίο θα αποχωρήσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Κωστής Μουσουρούλης αποχωρεί από το Ναυτιλίας και τη θέση του θα καταλάβει ένας εκ των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ή Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο Κωστής Χατζηδάκης διατηρεί το Ανάπτυξης, στο Υποδομών θα τοποθετηθεί ένας εκ των Βορίδη ή Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή να πηγαίνει σε θέση στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Στο Παιδείας όπως φαίνεται παραμένει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αναπληρώτρια την Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο Κώστας Τζαβάρας παραδίδει το χαρτοφυλάκιο σε υπουργό προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, η επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να διεκδικήσει το υπουργείο Εξωτερικών προκαλεί κυλιόμενες «γκρίνιες» καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μεταπηδήσει στο Άμυνας και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σε κάποιο άλλο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα