Αλεξιάδης: Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχεδίαζε να ξεκινήσει η διαδικασία στις αρχές του μήνα, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι θέλει να τελειώσει γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων και να γίνει η εκκαθάρισή τους

ώστε να ακολουθήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση, ωστόσο απέφυγε αναφερθεί στο ύψος του αφορολόγητου. «Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι θα μεταφερθεί το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά.

Όσον αφορά στο «πλαστικό χρήμα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση αφορολόγητου με χρήση κάρτας αλλά όχι για όλους. Από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μια ηλικία και πάνω αλλά και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο με αποδείξεις όπως ισχύει και σήμερα.

Παράλληλα επεσήμανε πως αύριο θα εκδοθεί η απόφαση για τον ΕΦΚ στο κρασί, και όπως υπογράμμισε ο φόρος θα επιβληθεί μέσω τελωνείων. Απαντώντας στις επικρίσεις, τόνισε πως όσοι αντιδρούν να καταθέσουν προτάσεις.

The post Αλεξιάδης: Στα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα