Αλέξη Τσίπρα το πρόβλημα δεν είναι η διαπλοκή που θέλει να… ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είσαι εσύ

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στο υπουργικό του συμβούλιο. Για τον αναγνώστη και ακροατή, όλα όσα είπε, ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεκολλήσει την κυβέρνηση από τον τοίχο.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πρωθυπουργός καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας βαδίζει σε δύο παράλληλους δρόμους τους οποίους ακολουθά κατά βούλησιν. Εις εξ αυτών είναι αυτός των υποσχέσεων και ο

έτερος αυτός του «κυνηγίου μαγισσών». Και οι δύο τσάμπα ήταν, δεν κόστιζαν γι αυτό και τους ακολουθούσε. Τουλάχιστον όσο ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πλέον, όμως, ως πρωθυπουργός, είναι αντιμέτωπος με το πολιτικό κόστος.

Αυτό το συνειδητοποιεί αργά, αλλά σταθερά. Γι αυτό και κάλεσε και τους αγρότες να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ υποσχέθηκε και αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Τα δεδομένα όμως τον διαψεύδουν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τροποποιημένο Ασφαλιστικό είναι ήδη έτοιμο, απλώς ο πρωθυπουργός αναμένει την κατάλληλη -επικοινωνιακά- στιγμή όπου και θα παρουσιάσει ένα πιο «φιλολαϊκό» Ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο το οποίο όμως εν καιρώ θα «μεταποιηθεί» στα αρχικά πρότυπα. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τον δρόμο των υποσχέσεων.

Ας περάσουμε όμως στον δρόμο του «κυνηγίου μαγισσών». Ο λόγος τού Αλέξη Τσίπρα είναι παλαιοκομματικός και μάλιστα διχαστικός. Αυτό αποδεικνύεται από την αναφορά περί «διαπλοκής», η οποία «διαπλοκή» μεθοδεύει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησής του. Με την ρητορική του, πείθει δηλαδή κόσμο πως αόρατα συμφέροντα επιβουλεύονται την χώρα και επιδιώκουν το κακό των Ελλήνων πολιτών και φυσικά της «λαοσωτηρίου κυβερνήσεως». Και στην θέση των «μαγισσών», η διαπλοκή.

Ας δεχθούμε καλή τη πίστει πως λόγω της θέσης που κατέχει, ό,τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι αλήθεια. Ως πρωθυπουργός όμως τι κάνει για την διαπλοκή, η οποία όντως υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Γιατί εδώ και 13 μήνες δεν την έχει κυνηγήσει; Γιατί δεν μας έχει δείξει κάποιο αποτέλεσμα στο κυνήγι αυτό κατά της διαπλοκής; Γιατί δεν δείχνει στην κοινή γνώμη ποιοι είναι αυτοί οι διαπλεκόμενοι;

Αλλά όπως βλέπουμε και στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμμία διάθεση να πει ονόματα. Ίσα ίσα, ο πρωθυπουργός, θέλει να δημιουργήσει ένα δικό του κομματικό καθεστωτικό σύστημα που θα προωθεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και δεν θα εκφέρει διαφορετική άποψη, όπως κάνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Ποιος θα ξεχάσει το... κατσάδιασμα της Όλγας Γεροβασίλη, στην Μάριον Μιχελιδάκη, -και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση- επειδή οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου δεν ήταν της αρεσκείας της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Αλλά και φυσικά την εκδίωξη της Αντριάνας Παρασκευοπούλου από το δελτίο των 6, σε συνδυασμό με τις εις βάρος της διαρροές που ακολούθησαν.

Μαζί με τα παραπάνω έχουμε και τις ορδές ΣΥΡΙΖΑίων, συγγενών, φίλων και γνωστών οι οποίοι διορίζονται, προωθούνται και προάγονται σε δημόσιες υπηρεσίες, για τις οποίες κάθε χτύπημα πλήκτρου του πληκτρολογίου είναι κατασπατάληση φαιάς ουσίας. Χαρακτηριστικά αυτής της τακτικής είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, ένα μέσο που μετατρέπεται σταδιακά σε μία τηλεοπτική Αυγή.

Τέλος, δεν χρειάζεται σχόλιο για το σχέδιο της κυβέρνησης με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά ας θέσουμε στον κύριο Τσίπρα, ένα ερώτημα: «Πώς θα καταπολεμήσεις την διαπλοκή και την ¨κατευθυνόμενη ενημέρωση¨ όταν λιγοστεύουν οι πανελλαδικές συχνότητες και κατ επέκτασιν ακούγονται λιγότερες απόψεις;». Οπότε καταλήγουμε πως το πρόβλημα σήμερα δεν είναι κανένα άλλο πλην του ίδιου του πρωθυπουργού.

The post Αλέξη Τσίπρα το πρόβλημα δεν είναι η διαπλοκή που θέλει να… ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είσαι εσύ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα