Αυτά είναι τα σχέδια της νέας εκκλησίας του Άγιου Νικόλαου στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Η νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα χτιστεί σε σχέδια Σαντιάγκο Καλατράβα τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Βυζάντιο και θα αντικαταστήσει εκείνη που επλήγη από την επίθεση στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με την New York Times, δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα σχέδια της νέας εκκλησίας τα οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο διάσημος αρχιτέκτονας και είναι εμπνευσμένα από δύο εκκλησίες της

Κωνσταντινούπολης, την Αγία Σοφία και την εκκλησία του Σωτήρος.

«Παρόλο που η οικουμενική προέλευση πιθανόν αντανακλά την εκπεφρασμένη επιθυμία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να δημιουργήσει ένα μέρος, όπου όλοι οι επισκέπτες θα νοιώθουν ευπρόσδεκτοι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει έναν νέο γύρο διαφωνιών για το ρόλο της θρησκείας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το 2010, τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε η έντονη διαφωνία για την πρόταση να χτιστεί εκεί κοντά κέντρο της Μουσουλμανικής Κοινότητας και τέμενος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης, η καινούρια εκκλησία θα στοιχίσει 20 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, Μάρκ Άρεϊ δήλωσε: «εάν μου επιτρέπεται να παραθέσω τα λόγια του Ιησού "Ο οίκος μου θα αποκαλείται οίκος προσευχής για όλους τους ανθρώπους. Θα είναι ανοιχτός σε όλους: στον πιστό, τον μη πιστό, τον Χριστιανό Ορθόδοξο, τον άθεο. Όποιος και αν είσαι, μπορείς να έρθεις σε αυτό τον χώρο και να βρεις παρηγοριά» τόνισε.

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι που ελέγχει το χτίσιμο του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου, θα νοικιάσει τον χώρο όπου θα χτιστεί η εκκλησία για 99 χρόνια στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής η οποία σε αντάλλαγμα παραιτήθηκε από τα δικαιώματα της σε χώρο στην οδό Τσένταρ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα