To Navigator of the seas στα Χανιά- με κρουαζιέρα ξεκινά η τουριστική περίοδος

Το πολυτελές κρουζιερόπλοιο “Navigator Of The Seas”, άνοιξε στις 7 το πρωί την αυλαία για τις κρουαζιέρες στα Χανιά, με την άφιξή του στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο που μεταφέρει 3.150 επιβάτες από 61 εθνικότητες, εκ των οποίων οι περίπου 1.300 είναι Αμερικανοί και 1.187 άτομα πλήρωμα, έδεσε κάβους στο λιμάνι της Σούδας όπου ο δήμος είχε ετοιμάσει τελετή υποδοχής των τουριστών καλωσορίζοντάς τους με κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Οι επισκέπτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο και η πλειονότητά τους επέλεξε

να επισκεφθεί το κέντρο των Χανίων και την παλιά πόλη με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ταξί, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν εκδρομές σε αξιοθέατα των Χανίων με τουριστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου Χανίων για θέματα τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τη φετινή περίοδο, μόνο με τα πλοία κρουαζιέρας αναμένονται στα Χανιά 125.000 επισκέπτες που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε ένας επισκέπτης κρουαζιέρας δαπανά στα Χανιά το ποσό των 50 ευρώ.

Η κ. Κοκκινάκη απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στις τιμές τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για το τουριστικό προϊόν των Χανίων».

Το πλοίο έφτασε στη Σούδα από το Κουσάντασι της Τουρκίας και αναμένεται να αποπλεύσει στις 15:00 για την Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα