Spoiler Alert: Ο Ντάριο Ναχάρις άγγιξε επίπεδα The Hound στα μεθεόρτια του Purple Wedding

Πώς καταφέρνεις να κρατήσεις το ενδιαφέρον και την προσήλωση στο ίδιο επίπεδο έπειτα από ένα τόσο σημαντικό γεγονός; Αυτό το ερώτημα περιμέναμε να απαντηθεί στο 3ο επεισόδιο του 4ου κύκλου στο GoT μετά και από όλα όσα συνέβησαν στον Μοβ Γάμο και η αλήθεια είναι ότι έγιναν αρκετά πράγματα για να εστιάσουμε.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Ο θάνατος του Τζόφρι θα περίμενε να έχει επηρεάσει κάπως το King's Landing, αλλά μόνο η Σέρσι πονούσε και ο μικρός Τόμεν. Ο Τάιγουιν από την άλλη φάνηκε να μην πολυενδιαφέρεται για την απώλεια του βασιλιά και άρχισε ήδη να ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση

που βρίσκεται στο πρόσωπο του Τόμεν.

Νωρίτερα, είδαμε την Σάνσα να έρχεται τετ-α-τετ με τον Λίτλφινγκερ στο πλοίο του, όπου την πήγε ο γελωτοποιός, που κι αυτός στο τέλος κατέληξε να κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα.

Κάπου εκεί ακολουθεί μια σκηνή και ένας διάλογος ανάμεσα στην Μαργκέρις και την Ολένα που είτε θέλει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια είτε δεν ξέρουμε κι εμείς τι...

Και πάνω που λες ότι θα είναι ένα νερόβραστο επεισόδιο, αυτό που ακολουθεί δεν έχει προηγούμενο- δηλαδή σίγουρα έχει, αλλά καταλαβαίνετε το σχήμα.

Του καρακαταξεσκίσματος [Epic Spoiler Alert]

Τι να πεις και τι να σχολιάσεις για τον αρρωστημένο Τζέιμι Λάνιστερ, 0 οποίος πάει και καλά να παρηγορήσει την αδελφή του πάνω από τον τάφο του Τζόφρι και την βρίσκει μπόσικη και την βιάζει κανονικότατα κάτω από το άψυχο σώμα. Η καταδίκη στα μάτια του θεατή για αυτό το νεκρό καθίκι δεν έχει τελειωμό. Παρεμπιπτόντως, αυτή η σκηνή ήταν μια έκπληξη και για τον Μάρτιν, καθώς στα βιβλία ο Τζέιμι είναι απών από τη δολοφονία και κηδεία του Τζόφρι.

Μετά από αυτή την «τρυφερή» στιγμή μεταξύ των αδερφών, έχουμε και τον λάτρη του κάλλους, τον Όμπεριν που μαζί με την Ελάρια το έχουν βάλει αμέτι μοχαμέτι να το γυρίσουν σε τσόντα το εργάκι. Σε ένα κρεβάτι με δύο κοπέλες να κανονίζονται μεταξύ τους και να περιποιούνται την Ελάρια, ενώ ο Όμπεριν απολαμβάνει τον υπηρέτη και του μιλάει για τη φιλοσοφία του στον έρωτα.

«Όταν πρόκειται για πόλεμο, μάχομαι για το Ντορν...όταν πρόκειται για τον έρωτα δεν διαλέγω πλευρά» και «Φρόντισε να έχεις γ@μηθεί πολύ πριν έρθει η μέρα που κανείς δεν θα σε θέλει» είναι τα διδάγματα του οκαλοςομυλοςολατααλεθει Όμπεριν.

Και πάνω που ο γόνος των Μαρτέλ είναι μια χαρά με τα όργια του και το μίσος του για τους Λάνιστερ, έρχεται ο παμπόνηρος Τάιγουιν και με μια πρόταση του χαλάει τα σχέδια και το άγαστο μένος. Του υπόσχεται ότι θα τον βοηθήσει να αποδώσει δικαιοσύνη απέναντι στο Βουνό για τον βιασμό-δολοφονία της Έλια αρκεί να γίνει ο τρίτος δικαστής στη δίκη του Τίριον και να συμμαχήσουν όταν επιτέλους θα φτάσει η Ντενέρις στο King's Landing (κάπου στο επεισόδιο 40 της σεζόν αν το πάνε με αυτόν τον ρυθμό).

Ώρα για αποφάσεις

Ο Τίριον καθηλωμένος στο κελί του δέχεται την επίσκεψη του φίλου του και ακόλουθου του Πόντρικ που του φέρνει κρυφά φαγητό και μαντάτα. Τον ενημερώνει για τη δίκη, τους τρεις δικαστές και ο Τίριον του προτείνει πιθανούς μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά δεν πετυχαίνει ούτε έναν. Είτε τους έχουν προλάβει οι κατήγοροι είτε αγνοείται η τύχη τους (βλ. Σάνσα πιο πάνω). Αυτή είναι και η τελευταία φορά που βλέπει τον Πόντρικ, καθώς του ζήτησαν να καταθέσει εναντίον του στη δική και επειδή ο Τίριον δεν θέλει να τον φάνε κι αυτόν, του λέει να εξαφανιστεί.

Αποφάσεις όμως έχουμε και στο Μαύρο Κάστρο όπου η μαυρίλα μεγαλώνει, μιας και η απειλή του Μανς Ράιντερ και των Άγριων είναι κοντά και σφίγγει τον κλοιό. Ο Τζον Σνόου από τη μία προτείνει να παραμείνουν στο οχυρό και να το προστατεύσουν, αλλά από την άλλη βλέπει ότι η μπλόφα του για 1000 άντρες δυναμικό πάει για αποκάλυψη και σκέφτεται το ενδεχόμενο να βγει και να συναντήσει τον Μανς.

Badass και επίπεδο γαματοσύνης αγριάδας και «είμαι επιβήτορας»

Από το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου θαυμάσαμε το δίδυμο της Αρία με τον Hound, για το savage στυλ και το βλέμμα «θα τρέμουν μέχρι και οι γλουτοί σας μπροστά μου». Σε αυτό το επεισόδιο και επειδή το 8λεπτο πέρασμα του ντούο ήταν κάπως διαφορετικό, ο Ντάριο Ναχάρις προσεγγίζει τον Hound.

Στο τέλος του επεισοδίου, η Ντενέρις έχει φτάσει στην πόλη Μίριν μαζί με το στρατό της. Οι άρχοντες στέλνουν έξω τον καλύτερο τους πολεμιστή για να μονομαχήσει με τον αντίστοιχο της «Δρακουλίνας». Ο Ναχάρις είναι η τελική επιλογή και εκεί που λες ότι θα γίνει μάχη και θα πέσει λίγο ξύλο, ο Ντάριο με ένα στιλέτο στο χέρι βλέπει τον αντίπαλο να εφορμά με το άλογο και από απόσταση 10 μέτρων καρφώνει το στιλέτο στο κεφάλι του αλόγου και με τον εχθρό στο έδαφος σηκώνει τη χατζάρα και του κόβει το λαιμό. Υπόθεση 4 δευτερολέπτων. Mission Accomplished, Next Level.

SPOILER SPOILER SPOILER

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά Ποιος έφαγε τον Τζόφρι τελικά;

Και το ερώτημα που μας καίει είναι ένα: ποιος δηλητηρίασε τον Τζόφρι; Αυτό το επεισόδιο προσπαθεί να θολώσει λίγο τα νερά.

Τίριον: Την απάντηση μας τη δίνει ο ίδιος: «Θέλω να πιστεύω ότι αν κανόνιζα μια βασιλική δολοφονία θα την είχα σχεδιάσει ώστε να μην στέκομαι σαν βλάκας την ώρα που πεθαίνει».

Μαργκέρις: Οι κινήσεις του σώματος της και η συμπεριφορά της ήταν ύποπτες, αλλά μάλλον δεν είναι αυτή μιας και ο Τζόφρι πέθανε σε τέτοιο σημείο που δεν την κάνει αυτόματα βασίλισσα. Άρα πάει κι αυτή.

Ολένα Ταϊρέλ: Είναι η πιο ισχυρή για τη θέση και όσα λέει στην Μαργκέρις στη στιχομυθία τους την κατατάσσουν ως νούμερο ένα φαβορί.

Όμπεριν Μαρτέλ: Μπαίνει για πρώτη φορά στο κάδρο και τον βάζει ο Τάιγουιν, που επισημαίνει ότι ξέρει από δηλητήρια και η παραμονή του εκεί υποδηλώνει ότι αν τέλεσε την πρώτη δολοφονία, είναι η αρχή για έναν κύκλο αίματος και εκδίκησης από μέρους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα