Rafael Nadal: Ο άρχοντας του Roland Garros

Δεν πάει ο Jokovic να είναι το νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις αυτή τη στιγμή; Ο Rafael Nadal ήταν και παραμένει το απόλυτο αφεντικό του χωμάτινου τερέν.

Ο Rafael Nadal, αγκαλιά με τον συμπατριώτη του Pau Gasol, πανηγύρισε πριν λίγο το ενδέκατο Grand Slam της καριέρας του και αναρριχήθηκε κι επισήμως στην 4η θέση όλων των εποχών, πίσω από

τους Rodger Federer με 16, Pete Sampras με 14 και Roy Emerson με 12. Σε ένα αγώνα που διήρκεσε 2 μέρες (κυριολεκτικά, αφού την πρώτη μέρα διακόπηκε ο αγώνας λόγο βροχής), ο Ισπανός αριστερόχειρας κέρδισε με 3-1 σετ (6-4, 6-3, 2-6, 7-5) το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και νικητή των τριών προηγούμενων Grand Slam, Novak Djokovic.

Μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών, αλλά πέραν το ότι το παρατσούκλι του είναι “The King of Clay“(“Ο Βασιλιάς στο χώμα”)-και αυτό από μόνο του λέει πολλά-, ο Ισπανός έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσει 7 Roland Garros, τρελαίνοντας με τις επιδόσεις του όλους τους ειδικούς αναλυτές. Οι περισσότεροι μάλιστα τον έχουν άτυπα ανακηρύξει ήδη, ως τον καλύτερο παίχτη σε χωμάτινο γήπεδο στην ιστορία του τένις, αφού και επίσημα είναι ο πλέον πολυνίκης του διάσημου γαλλικού τουρνουά (αφήνοντας πίσω τον Bjorn Borg με 6 Roland Garros). Όχι και μικρό επίτευγμα.

Το μόνο κακό είναι ότι ο Nadal μάλλον βιάστηκε να εκδώσει πέρυσι τον Αύγουστο την αυτοβιογραφία του με τίτλο “Rafa”, αφού το μέλλον του προμηνύει πολλά ακόμα σημαντικά ραντεβού στην καριέρα του, αρχής γενομένης με το ιστορικό Wimbledon σε λιγότερο από ένα μήνα (25 Ιουνίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα