Power game Θεοδωράκη σε Τσίπρα – Επιμένει στο veto που έθεσε για Καμμένο – Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου

Η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παίξει σκληρό προεκλογικό πόκερ με τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμώντας να επιβάλλει από τώρα όρους και προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία αλλάζει άρδην τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο και για γερά νεύρα.

Ο κ. Θεοδωράκης γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί οπωσδήποτε τους βουλευτές που αναμένεται -με

βάση τα σημερινά δεδομένα- να εκλέξει το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές. Όχι τόσο με βάση τα αριθμητικά δεδομένα -που πιθανότατα θα ισχύει και αυτό- αλλά κυρίως με βάση τις πολιτικές ισορροπίες.

Γνωρίζει, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν θεωρητικά μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μόνον με τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα αποζητήσει απεγνωσμένα και τη σύμπραξη των βουλευτών που θα έχει εκλέξει το Ποτάμι για να τηρηθούν οι πολιτικές ισορροπίες προκειμένου να μην κατηγορηθεί για σύμπλευση με λαϊκιστικές δυνάμεις που εκτός των άλλων έχουν και εθνικιστικές απόψεις.

Αν και βεβαίως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αυτό που θα καθορίσει το τελικό τοπίο στο πολιτικό σκηνικό είναι προφανές ότι όλες οι πλευρές προετοιμάζονται εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η αντιπαράθεση που τείνει να εξελιχθεί σε βαθύ χάσμα ξεκίνησε όταν ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι ματαιώνει το προγραμματισμένο για την Πέμπτη ραντεβού που είχε κλείσει με τον κ. Τσίπρα, όταν είδε ότι είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πάνο Καμμένο που μάλιστα έφερε προς τα έξω σύμπλευση απόψεων.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «η σχέση του Καμμένου με τον κύριο Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς». Συμπληρωματικά, κύκλοι του κόμματός τους επισήμαιναν: «Αν θέλει μπορεί να μιλάει μόνον με τους ψεκασμένους».

Η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν θυμωμένη και αμήχανη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «το Ποτάμι ιδεολογικά ασπόνδυλο και τον κ. Θεοδωράκη πολιτικά αναξιόπιστο». Και συμπλήρωσε: «Πέρα από γενικόλογες και ασύνδετες μεταξύ τους πολιτικές θέσεις το Ποτάμι δεν έχει προγραμματική ραχοκοκαλιά, ώστε να καθίσταται αξιόπιστος πολιτικός φορέας». [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Σε δεύτερη φάση όμως, προφανώς επικράτησαν πιό ψύχραιμες σκέψεις και ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοικτός σε διάλογο συμπληρώνοντας ότι η συνάντηση που έχει αναβληθεί θα γίνει την Τρίτη 21η Οκτωβρίου.

Λίγη ώρα μετά, το Ποτάμι έστειλε το νέο του ηχηρό μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να αποδείξει ότι δεν θα είναι ένας εύκολος εταίρος που απλώς επιθυμεί να έχει μερίδιο στη νομή της εξουσίας.

Έτσι, σε ανακοίνωση, αυτή τη φορά, που εξέδωσε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη διαψεύδεται το γεγονός ότι η συνάντηση απλώς αναβλήθηκε με την εξής διατύπωση: «Ίσως με τον φόρτο των συναντήσεων που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπέρδεψαν λίγο στην Κουμουνδούρου τα προγράμματα, τα κόμματα, τις Τρίτες και τους διαθέσιμους αρχηγούς».

The post Power game Θεοδωράκη σε Τσίπρα – Επιμένει στο veto που έθεσε για Καμμένο – Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα