MotoGP 2013 GP Ιαπωνίας: Ούτε οι σεισμοί αλλά ούτε και οι τυφώνες σταματούν τον Χόρχε Λορένθο

Ο Ισπανός ξεκινά από την pole position στο Motegi, με τους Μ. Μarquez και N. Hayden δίπλα του. Επεισοδιακή η μέρα στην Ιαπωνία που εκτός από τη βροχή είχε και σεισμό 7,3 ρίχτερ.

Ξεκίνημα από τη... μέση της διαδικασίας για τους αναβάτες στα MotoGP και την πίστα του Motegi, στην Ιαπωνία. Το πρώτο τους επίσημο session στο

2ήμερο ήταν αυτό των κατατακτήριων δοκιμών που έγινε σε βρεγμένο οδόστρωμα, και με τη διάρκειά τους να έχει αυξηθεί στα 75 λεπτά.

Ο Jorge Lorenzo (Yamaha) πέτυχε την pole position (τέταρτη για το 2013 και δεύτερη συνεχόμενη) αφού ήταν κατά 0.658" ταχύτερος από τον Marc Marquez (Honda). Στην ίδια σειρά από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Nicky Hayden με την Ducati που ήταν η έκπληξη στο βρεγμένο οδόστρωμα. Είναι η πρώτη παρουσία του «Kentucky Kid» στην πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά τη Jerez το 2012.

Ο Dani Pedrosa (Honda) δεν μπόρεσε να κινηθεί στους ρυθμούς των πρωτοπόρων μένοντας έτσι στην τέταρτη θέση, με τον Valentino Rossi (Yamaha) να ακολουθεί στην πέμπτη. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Alvaro Bautista (Gresini Honda) που είχε και πτώση χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Οι Stefan Bradl (LCR Honda), Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) και Yonny Hernandez (Pramac Ducati) έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Στο τέλος της διαδικασίας, οι συνθήκες είχαν βελτιωθεί αρκετά, αλλά και πάλι δεν επέτρεπαν τη χρήση slicks ελαστικών.

H μέρα ξεκίνησε με σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:10 ώρα Ιαπωνίας σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, όπου πριν από δύο χρόνια είχε πληγεί από το τσουνάμι. Παρότι ο σεισμός ήταν ισχυρός, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Φυσικά συνεχίστηκαν οι άστατες καιρικές συνθήκες που προκαλεί ο τυφώνας Fransisco.

Το βασικό πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν το οδόστρωμα της πίστας που είχε μετατραπεί σε λίμνη, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλα τα πρωινά sessions.

Με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να είναι καλύτερες για το μεσημέρι αποφασίστηκε από την Επιτροπή αγώνων να διεξαχθούν κανονικά οι κατατακτήριες δοκιμές με τη διάρκειά τους ωστόσο να αυξάνεται σε 75 λεπτά.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της Κυριακής, αυτό διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Κυριακή 27/10 MotoGP (ελεύθερα δοκιμαστικά): 02:40 - 03:30 ώρα Ελλάδας και ο αγώνας των MotoGP: 07:00(ώρα Ελλάδας).

Όμως στην Ιαπωνία έγιναν γνωστά και δύο νέα. Το πρώτο αφορά το πρόωρο τέλος, που έβαλε στην καριέρα του ο Ben Spies, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη δράση λόγω των πολλών και σοβαρών τραυματισμών του στους ώμους.

Η περιπέτεια του 29χρονου αναβάτη με τους τραυματισμούς ξεκίνησε στα τέλη του 2012 με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλο το Πρωτάθλημα φέτος. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την άσχημη πτώση του στον αγώνα της Indianapolis με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Το δεύτερο νέο είναι η αποχώρηση του πρώην αναβάτη, δοκιμαστή και εδώ και λίγα χρόνια team-manager της ομάδας της Ducati Vittoriano Guareschi. Ο «Vitto» έχει έρθει σε ρήξη με τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας και η αποχώρησή του αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη.

Ο έμπειρος Ιταλός πάντως δεν πρόκειται να μείνει χωρίς δουλειά, καθώς όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα έχει ήδη συμφωνήσει με τον Valentino Rossi να αναλάβει τη διεύθυνση της ομάδας «Team VR46» που θα κατεβάσει ο «Doctor» το 2014 στη κατηγορία Moto3.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:53,471"

2. Marc Marquez (Honda) +0,658"

3. Nicky Hayden (Ducati) +1,068"

4. Dani Pedrosa (Honda) +1,071"

5. Valentino Rossi (Yamaha) +1,261"

6. Andrea Dovizioso (Ducati) +1,565"

7. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +1,664"

8. Stefan Bradl (LCR Honda) +2,139"

9.Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) +2,248"

10. Yonny Hernandez (Pramac Ducati) +2,527"

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα