Campari και συμπάθεια: Στιγμιότυπα και παρασκήνια από την επεισοδιακή βραδιά στη Βουλή

Πάντα οι ψηφοφορίες στη Βουλή είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ιδίως όσο πέφτει η νύχτα και υποχωρεί η διάθεση των βουλευτών. Πάντως, η συνεδρίαση της Κυριακής και επεισοδιακή ήταν και πλούσιο παρασκήνιο είχε. Η ένταση κορυφωνόταν και όσο περνούσε η ώρα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν σε ένα… τσαγάκι, για να καταπραϋνθούν τα νεύρα τους.

Το ασφυκτικά γεμάτο καφενείο:

Όπως σε κάθε ψηφοφορία, έτσι και χθες το καφενείο

της Βουλής ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κυβερνητικούς παράγοντες, βουλευτές, συνεργάτες του αλλά και δημοσιογράφους.

Καταναλώθηκαν αρκετά μπουκάλια ουίσκι, βότκας, τζιν αλλά και Campari, ποτά τα οποία στους διαδρόμους της Βουλής αναφέρονται κωδικοποιημένα ως…τσαγάκι. Καταγράψαμε αρκετούς βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με διπλό ουίσκι με πάγο σε ψηλό ποτήρι, ενώ από το κυλικείο δεν πέρασαν πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ και αυτοί που πέρασαν απεδείχθησαν περαστικοί. Εξίσου γεμάτο ήταν και το εντευκτήριο, στο οποίο όμως απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν είναι βουλευτές.

Κουβέντες ανασχηματισμού:

Τι και αν τα πρώτα σενάρια ανασχηματισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους; Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη απεδείχθησαν… σφίγγες και δεν έδειχναν να γνωρίζουν κάτι για μια τέτοια κίνηση.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του koolnews.gr ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απάντησε με ένα πλατύ χαμόγελο και τη φράση «Δεν τίθεται τώρα τέτοιο ζήτημα», ενώ και ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωνε άγνοια για ένα σενάριο μετακίνησής του σε άλλο κορυφαίο κυβερνητικό πόστο.

Πάντως, σε συνομιλία του με το koolnews.gr συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάριζε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν κινήσεις ανασχηματισμού πριν τις Ευρωεκλογές, ενώ το ανακάτεμα της τράπουλας δύσκολα θα γίνει και μεσούντος του θέρους.

Το τηλεφώνημα του Ευάγγελου:

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής εναντίον του κ. Στουρνάρα, αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη έλαχε ο κλήρος να πρέπει να αντιμετωπίσει από πλευράς της κυβέρνησης το πρώτο κύμα της θύελλας, η απάντηση που έδωσε όμως κατεγράφη ως κίνηση αποδοχής της πρότασης μομφής, παρά την πολιτική αποδοκιμασία. Για να προλάβει τις εντυπώσεις, ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά για να διασαφηνιστεί το ζήτημα και προσήλθε εσπευσμένα στη Βουλή, οπότε και ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μετά από σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, τον κ. Σταμάτη, κλπ.

Ευάγγελος μαινόμενος:

Αργά το βράδυ και ενώ ο πρωθυπουργός είχε αποχωρήσει από τη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος παρέμενε στο γραφείο του και είχε έντονη σύσκεψη με συνεργάτες του, όπως οι κύριοι Δημήτρης Καρύδης, Χρήστος Πρωτόπαππας κ.λπ.. Μάλιστα, σε ανύποπτο σημείο οι φωνές του κ. Βενιζέλου ακούστηκαν και έξω από το γραφείο του, οπότε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να απομακρύνει τους δημοσιογράφους που στέκονταν στο σημείο.

Είχε προηγηθεί εντονότατη λογομαχία με τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος φώναξε «ντροπή σου» ήδη από τον προθάλαμο του γραφείου του, οπότε οι φράσεις αυτές ακούστηκαν και σε παριστάμενους δημοσιογράφους.

Γενικά, ο κ. Βενιζέλος χθες το βράδυ ήταν εκτός εαυτού και επεφύλαξε δολοφονική ματιά σε δημοσιογράφο, όταν ρωτήθηκε αν θα διαγραφεί ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο φουριόζος Πρωθυπουργός:

Όταν ακούστηκε το «παρών» του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, οι περισσότεροι επιτελείς της ΝΔ δεν ξαφνιάστηκαν. Μόλις ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του καταλόγου, ο κ. Σαμαράς εξήλθε από το γραφείο του, ανέβηκε στο Προεδρείο της Βουλής και χειρόγραφα έγραψε την επιστολή διαγραφής του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ, γράφοντας έτσι τις τελευταίες γραμμές σε μια πολιτική σχέση 30 και πλέον ετών.

Μάλιστα, κυβερνητικοί επιτελείς δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους, μιας και θεωρούσαν τον κ. Κακλαμάνη βαρίδι, ενώ η κυρίαρχη εκτίμηση ήταν πως εκβίασε τη διαγραφή του για να μην παραιτηθεί από βουλευτής και να δώσει και μια πιο αντιμνημονιακή απόχρωση στην υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στη Βουλή:

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣΑ, Βασιλης Αλεξανδρής βρέθηκε χτες στη Βουλή κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας για ρυθμίσεις που περνούσαν στη…ζούλα και αφορούσαν τους δικηγόρους. Έτσι, ενώ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από κορυφαίο κοινοβουλευτικό παράγοντα πως θα γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις, εν τέλει διεφάνη πως καμία αλλαγή δεν έγινε και ο κ. Αλεξανδρής αποχώρησε αργά το βράδυ εμφανώς δύσθυμος.

Το μαντήλι του Γιώργου Καλαντζή:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, ανήκε στους επίφοβους για να καταψηφίσει τη ρύθμιση για τα φαρμακεία, εν τέλει υπερψήφισε όμως. «Το μείζον είναι η σωτηρία της πατρίδας. Αν αυτό διασφαλίζεται, τότε είμαι υποχρεωμένος να θέσω το προσωπικό μου συμφέρον κάτω από τη μεγάλη εικόνα» εξηγούσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας στο koolnews.gr.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η pochette στο πέτο του, μιας και ο Αντιπρόεδρος δεν είχε επιλέξει να φορέσει γραβάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα