Zodiac: Η αποκάλυψη της ταυτότητας του μεγαλύτερου Serial Killer

«Καυκάσιος, γεροδεμένος, με ύψος περίπου 1,78 και κοντά μαλλιά». Αυτή ακριβώς ήταν η περιγραφή του άντρα που η αστυνομία της Καλιφόρνιας αναζητούσε ως υπεύθυνο για τις δολοφονίες ζευγαριών που έλαβαν χώρα τις χρονιές 1968 και 1969, σκορπίζοντας στον τρόμο στην Αμερική.

Ο πάντα μαυροντυμένος άνδρας δρούσε για πολλά χρόνια στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας κυρίως νεαρά ζευγάρια που απομονώνονταν σε απόμερους δρόμους για να ερωτοτροπήσουν και απειλώντας την αστυνομία πως τα εγκλήματά του δε θα σταματούσαν διότι ο ίδιος είχε ως αποστολή να «συλλέξει σκλάβους για την επόμενη

ζωή του».

Οι φόνοι που διέπραξε; Σύμφωνα με την αστυνομία επτά. Ωστόσο, στα κωδικοποιημένα μηνύματα που έστελνε στις εφημερίδες, υποστήριξε πως ευθυνόταν για 37 δολοφονίες, χωρίς όμως να αποδεικνύεται τίποτα.

Τα θύματα του Zodiac

Ντέιβιντ Άρθουρ Φάραντεϊ, 17 και Μπέτυ Λου Τζένσεν, 16 – Δολοφονήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου του 1968 στην περιοχή Lake Herman.

Μάικλ Ρενό, 19 και Νταρλίν Ελίζαμπεθ Φερίν, 22 – Πυροβολήθηκαν στις 4 Ιουλίου του 1969 στο πάρκο Blue Rock Springs. Ο Ρενό επιβίωσε, ενώ η Τζένσεν εξέπνευσε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Μπράιαν Κάλβιν Χάρτνελ, 20 και Δεσίλια Αν Σέπερντ, 22 - Μαχαιρώθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 1969 στην περιοχή Napa County της Καλιφόρνιας. Ο Χάρτνελ έζησε παρά της οκτώ μαχαιριές που δέχθηκε στην πλάτη, ενώ η Σέπερντ υπέκυψε στα τραύματά της.

Πωλ Λι Στάιν, 29 – Πυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα στο ταξί του στο Σαν Φρανσίσκο μπροστά στα μάτια πολλών μαρτύρων. Ο εκτελεστής φεύγει ατάραχος από τον τόπο του εγκλήματος αφού πρώτα πάρει μαζί του κομμάτια από τα ματωμένα ρούχα του Στάιν τα οποία αργότερα έστειλε σε δέμα στην αστυνομία.

Το ρητό που θέλει το δολοφόνο να γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος αποδεικνύεται σοφό, καθώς ο Zodiac όχι απλά επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα, αλλά έδωσε και οδηγίες στην αστυνομία για την κατεύθυνση που ακολούθησε ο δράστης φεύγοντας.

Στο σύνολο, πέντε υπέκυψαν στα τραύματά τους και δύο μόνο επιβίωσαν. Οι μαρτυρίες τους επιζώντων δε βοήθησαν ιδιαίτερα την ασφάλεια, καθώς ο Zodiac πραγματοποίησε τις περισσότερες επιθέσεις του φορώντας μαύρα ρούχα και με καλυμμένο το πρόσωπό του.

«This is the Zodiac speaking» - Οι γρίφοι που η αστυνομία πάλεψε να αποκρυπτογραφήσει

Ο Zodiac –όπως αυτοαποκαλούνταν ο ίδιος στα γράμματά του- αρεσκόταν να επικοινωνεί με τις Αρχές μέσα από μια σειρά περίπου 20 γραμμάτων –τα οποία ξεκινούσαν με τη φράση «This is the Zodiac speaking» και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μέσα στα οποία έδινε πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του και τους λόγους για τους οποίους επέμενε να σκοτώνει. Ελληνικά, αστρολογικά και καιρικά σύμβολα όπως επίσης και σύμβολα ναυτικών μαζί με χαρακτήρες του κώδικα Μορς συνθέτουν τον κώδικα του Zodiac που παίδεψε μέχρι και τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Από τους γρίφους του μόλις ένας κατάφερε να αποκρυπτογραφηθεί στο ¼ της έκτασής του:

«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο από όλα. Είναι τρομερά διεγερτικό. Είναι καλύτερο και από το να κάνω σεξ με γυναίκα. Το καλύτερο είναι ότι όταν πεθάνω θα ξαναγεννηθώ στον παράδεισο και αυτοί που σκότωσα θα γίνουν δούλοι μου. Δεν θα σας δώσω το όνομά μου γιατί θα προσπαθήσετε να καθυστερήσετε τη αυτή τη συλλογή μου από δούλους».

Αυτός ήταν ο Zodiac;

Ενώ τόσες δεκαετίες η ταυτότητα του Zodiac παρέμενε άγνωστη, ένα βιβλίο που κατέληξε να γίνει best seller, αποκαλύπτει το ποιος κρυβόταν πίσω από τις δολοφονίες που συντάραξαν την Καλιφόρνια. Το όνομα αυτού; Ερλ Βαν Μπεστ Τζούνιορ.

Ερλ Βαν Μπεστ Τζούνιορ

Η αποκάλυψη ήρθε το 2007 από τον ίδιο τον γιο του Βαν Μπεστ, ο οποίος υποστήριξε πως ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που διέπραξε τα εγκλήματα που έφεραν την υπογραφή του Zodiac. Ο πατέρας του είχε ήδη πεθάνει από το 1984, προτού τη μακάβρια ανακάλυψη του Μπεστ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γκάρι Στιούαρτ, ο οποίος μεγάλωσε ως υιοθετημένο παιδί, ξεκίνησε την αναζήτηση των βιολογικών του γονέων. Η έρευνα τον οδηγεί στον βιολογικό του πατέρα, ο οποίος όπως ο ίδιος παρατήρησε ήταν ολόιδιος με το σκίτσο του Zodiac που είχε φτιάξει η αστυνομία με τη βοήθεια των μαρτύρων. «Ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα και ήθελα να ανακαλύψω», γράφει ο Γκάρι Στιούαρτ στο βιβλίο του «The most dangerous animal of all».

Αφορμή για την αποκάλυψε της αλήθειας, αποτέλεσε η επικοινωνία του Στιούαρτ με την βιολογική του μητέρα, η οποία τον είχε εγκαταλείψει στο κλιμακοστάσιο μιας πολυκατοικίας στη Νέα Ορλεάνη υπό τον φόβο της… τιμωρίας της.

Τότε, η ίδια ήταν μόλις 14 ετών και η σχέση της με τον 27χρονο έμπορο βιβλίων Ερλ Βαν Μπεστ Τζούνιορ, οδήγησε στη εγκυμοσύνη της και τη γέννηση του Στιούαρτ. Ο πατέρας τιμωρήθηκε για τη σεξουαλική επαφή που είχε με την ανήλικη τότε κοπέλα και έχασε κάθε επαφή με το παιδί του, το οποίο δόθηκε για υιοθεσία.

Γκάρι Στιούαρτ

Το βιβλίο έγινε σε χρόνο ρεκόρ best seller, με την Αμερική να πιστεύει πως βρήκε τον θρυλικό δολοφόνο που αναστάτωσε την Καλιφόρνια τόσες δεκαετίες πριν. Οι δύσπιστοι πάντως επιμένουν πως οι φόνοι δεν βρήκαν την πραγματική τους εξήγηση…

Άραγε το κεφάλαιο «Zodiac» έχει πράγματι κλείσει;

The post Zodiac: Η αποκάλυψη της ταυτότητας του μεγαλύτερου Serial Killer appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα