Βαθμολογήσαμε τον πόνο στα δύο φύλα: Ποιος κερδίζει στα σημεία;

10:03 3/2/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Τι πονάει περισσότερο: Ο τοκετός στις γυναίκες ή το χτύπημα κάτω από τη μέση στους άντρες; Αυτή είναι μια συχνή συζήτηση που γίνεται μεταξύ των δυο φύλλων και σχεδόν ποτέ δεν καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα. Σίγουρα και οι δυο πλευρές έχουν πειστικά επιχειρήματα, αλλά η επιστήμη είναι με το μέρος των κυριών, όσο αφορά τον πόνο που νιώθουν σε κάποια προβλήματα υγείας. Μπορεί τα συμπτώματα να είναι τα ίδια και στα δυο φύλα, όμως οι γυναίκες συνήθως νιώθουν χειρότερο πόνο. Οι επιστήμονες σύγκριναν πως αισθάνονται τα δύο φύλα τον πόνο και τον βαθμολόγησαν από 0 (χωρίς πόνο) μέχρι το 10(ο χειρότερος

πόνος).

Διάστρεμμα στο γόνατο: Για τον άνδρα ο πόνος βαθμολογείται στο 4.02, ενώ για τη γυναίκα στο 5.16.

Αν περπατάτε και γλιστρήσετε ή αν το παρακάνετε στα καθίσματα στο γυμναστήριο, τότε μπορεί να τραυματίσετε το γόνατο σας. Η λύση είναι η ανάπαυση και ο πάγος. Και για να μειώσετε το πρήξιμο βάλτε ένα κρύο επίθεμα για 20 λεπτά, μετά έναν επίδεσμο και όταν χαλαρώσετε κρατήστε για λίγο το πόδι σας ψηλά.

Ιγμορίτιδα: Η μέση βαθμολογία πόνου για τον άνδρα είναι 4.46 και για τη γυναίκα 5.37.

Η ιγμορίτιδα δημιουργεί συνήθως πόνο γύρω από τα μάτια, τη μύτη και αν δεν αντιμετωπιστεί υποφέρετε από πονοκεφάλου και πόνους στο αυτί. Η λύση: Πολλές λοιμώξεις της ρινικής κοιλότητας αντιμετωπίζονται με αποσυμφορητικά και ο πονοκέφαλος με παυσίπονα. Επισκεφτείτε το γιατρό σας, εφόσον διαπιστώσετε ότι δεν έχετε ανακουφιστεί μετά από κάποιες μέρες.

Οστεοαρθρίτιδα: Για τον άνδρα ο πόνος βαθμολογείται στο 4.56 και για τη γυναίκα στο 5.37,.

Η οστεοαρθρίτιδα συνοδεύεται με δυσκαμψία στις αρθρώσεις, μερικές φορές με λίγο πρήξιμο και με πόνο. Στο τέλος της ημέρας συνήθως αισθάνεστε χειρότερα. Η λύση είναι ελαφριά μορφής άσκηση, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί φυσιοθεραπεία ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση.

Όσο αφορά τις απαντήσεις στο ερώτημα: γιατί οι γυναίκες πονάνε κάποιες φορές περισσότερο από τους άντρες, επικρατεί ακόμα ένα μυστήριο. Ωστόσο κάποιοι παράγοντες που μπορεί να ενισχύσουν το αίσθημα του πόνου, είναι οι ορμόνες, η εμμηνόρροια, η ψυχολογία, όπως η κατάθλιψη που είναι πιο συχνή στις γυναίκες κ.α. Τέλος, όσο φορά τις ορμόνες, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η τεστοστερόνη προστατεύει από τον πόνο, ενώ τα οιστρογόνα μπορεί να τον επιδεινώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα