Το «Ουζερί Τσιτσάνης» και στη μικρή οθόνη από τον OTE TV

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στη μεγάλη οθόνη από τον Μανούσο Μανουσάκη, σηματοδότησε την επιστροφή του σκηνοθέτη στο σινεμά μετά παό μια μακρόχρονη θητεία στην τηλεόραση. Ο Μανουσάκης επέστρεψε με μια καλογυρισμένη ταινία με άξονα, τί άλλο, έναν έρωτα κι ένα σκηνικό συμπρωτεύουσας στα χρόνια της κατοχής.

H πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα

είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Η Θεσσαλονίκη του 42 ζωντανεύει με τρόπο ανεπανάληπτο, αναμενόμενο αποτέλεσμα από μια ομάδα που δούλεψε σκληρά και επιδόθηκε σε πολύμηνα γυρίσματα, αποδίδοντας την ενέργεια της εποχής μοναδικά.

Αν δεν την είδατε στον κινηματογράφο, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να απολεύσετε το «Ουζερί Τσιτσάνης» στο OTE Cinema 1HD, την Κυριακή, 19/06 στις 21:00, σε πανελαδική πρεμιέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα