Σύνδρομο «άδειας φωλιάς» και σεξ

Πώς συνδυάζονται;

Έχετε ακούσει για το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς»; Τότε που τα παιδιά φεύγουν απ” το σπίτι και ο ρόλος των γονιών κλονίζεται. Εμείς λοιπόν ερχόμαστε να σας παρουσιάσουμε τη θετική πλευρά του πράγματος.

Ας το δούμε το θέμα απ΄την αρχή. Το ζευγάρι μετά τον ερχομό των παιδιών και την απότομη αύξηση των υποχρεώσεων του, μειώνει τις ερωτικές του συνευρέσεις. Είναι μια πεποίθηση που ισχύει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Σαν κάποιος να το έχει επιβάλλει άτυπα. Από μία πλευρά, μπορούμε να το καταλάβουμε, όταν οι γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχουν σε δουλειές και προσπαθούν να μεριμνήσουν για τα πάντα σαν να μην υπάρχει αύριο. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να πέφτουν στο κρεβάτι με διάθεση για ύπνο και μόνο.

Αυτή την εκδοχή, ως ένα βαθμό μπορούμε να την κατανοήσουμε. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή που αιτιολογεί την μείωση του σεξ. Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι όσο μεγαλώνουν ούτε μπορούν αλλά ούτε δικαιούνται να έχουν σεξουαλική ζωή. Όταν λοιπόν το πέρασμα του χρόνου φέρει αλλαγές στο σώμα τους και κατ” επέκταση στη σεξουαλική τους ζωή, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και σταδιακά αποκλείουν τον εαυτό τους από το ερωτικό παιχνίδι. Το πρόβλημα επιτείνεται μόλις στους άντρες παρουσιαστεί η πρώτη στυτική δυσλειτουργία ενώ οι γυναίκες μπουν στην εμμηνόπαυση.

Συγνώμη, αλλά γιατί «λιθοβολείτε» μόνοι σας τον εαυτό σας;

Δεν είμαστε απόλυτοι, απλά θέλουμε να εκφράσουμε και μία άλλη εκδοχή. Εκείνη που το ζευγάρι έχει γνώση των αλλαγών που θα συμβούν. Έτσι, είναι ευκολότερο να τις αποδεχτούν και αν αισθανθούν καλά με το σεξουαλικό τους ρόλο, απολαμβάνοντας το σεξ σε κάθε ηλικία, έχοντας προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα. Το γεγονός ότι τα παιδιά φεύγουν απ΄το σπίτι θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για αναθέρμανση της σχέσης του ζευγαριού και φυσικά της σεξουαλικής του ζωής. Αν δεν είναι αυτό θετικό, τότε τι είναι;

Το σεξ είναι υγεία, μην το βγάζετε από την ζωή σας είναι αντιφατικό δεν το καταλαβαίνετε;

Keywords
Τυχαία Θέματα