Ραντεβού στη μεγάλη (και τη μικρή) οθόνη

Η συνέχεια μιας επιτυχημένης σέξι κωμωδίας (Magic Mike XXL) , μια επανακυκλοφορία ενός κλασικού αριστουργήματος (H αυτοκρατορία των αισθήσεων), μια ταινία εποχής με Οσκαρικούς πρωταγωνιστές (Ένα Μικρό Χάος), ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον David Lynch και ένα ντοκιμαντέρ για το κορίτσι που άφησε ιστορία στη μουσική (Amy) είναι οι αφορμές για να πάμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Amy-

Το Κορίτσι πίσω από το όνομα

Τέσσερα χρόνια μετά τον αιφνίδιο χαμό μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας στην Αγγλία, η τρέλα και το ταλέντο της αγαπημένης μας Amy Winehouse αναβιώνουν στο κινηματογραφικό πανί.

Η Amy δεν ήταν ξεχωριστή απλά και μόνο επειδή κατάφερνε με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς τις στίχους να μαγνητίζει τα πλήθη, αλλά επειδή η larger than life, πλην φοβερά βασανισμένη της ψυχή δε μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί και να χωρέσει σε νόρμες.

Και όλο αυτό δεν προσπάθησε στιγμή να το κρύψει, ούτε και να το εκλογικεύσει, αλλά το διοχέτευσε στην εθιστική μουσική της.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, ανέλαβε ο Ασίφ Καπάντια, ο οποίος επεξεργάστηκε έναν μεγάλο όγκο -γνωστού αλλά και ανέκδοτου- υλικού, μαζί με νέες ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις από κοντινά της πρόσωπα.

Στόχος του είναι να σκιαγραφήσει την ταραχώδη πορεία της βραβευμένης με πέντε Γκράμι Βρετανίδας μουσικού, από την παιδική της ηλικία στο Σάουθγκεϊτ του βόρειου Λονδίνου ως και τον πρόωρο θάνατό της το 2011 από δηλητηρίαση από αλκοόλ.

(Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Ένα Μικρό Χάος

Ο Άλαν Ρίκμαν (Χάρι Πότερ) σκηνοθετεί τη βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ σε μία δυνατή ερωτική ιστορία εποχής.

Γαλλία, 1682. Η Σαμπίν Ντε Μπαρά (Γυίνσλετ), μία δυναμική αρχιτέκτονας τοπίου, εξασκεί το επάγγελμά της στην επαρχία της χώρας. Μια μέρα, μια αναπάντεχη πρόσκληση καταφτάνει: η Σαμπίν είναι υποψήφια για μια θέση στην αυλή του βασιλιά Λουδοβίκου 14ου (Άλαν Ρίκμαν). Στην αρχική του συνάντηση μαζί της, ο αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας τοπίου του Βασιλιά, Αντρέ Λε Νοτρ (Ματίας Σένερτς) προβληματίζεται από την χαρακτηριστική ματιά και πρωτοποριακή φύση της Σαμπίν.

Το «Ένα Μικρό Χάος» διηγείται μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας πίσω από την δημιουργία του Rockwork Grove, ενός μοναδικού κομματιού των κήπων του εκθαμβωτικού παλατιού των Βερσαλλιών.

(Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Επανακυκλοφορεί: Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων

Σε αποκατεστημένη έκδοση προβάλλεται ξανά η ιστορία της παθιασμένης ερωτικής σχέσης της Σάντα Άμπε, πρώην πόρνης και νυν υπηρέτριας ενός ξενώνα, και του εργοδότη της, Κιτσίσο Ίσιντα.

Καθώς οι ερωτικές εμπειρίες του ζευγαριού γίνονται εντονότερες, το πάθος μετατρέπεται σε εμμονή και το ζευγάρι απομονώνεται στον δικό του μικρόκοσμο.

Η Σάντα γίνεται όλο και πιο κτητική και εκείνος όλο και πιο πρόθυμος να την ικανοποιήσει. Έτσι, πειραματίζονται με επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια, τα οποία τελικά θα τους οδηγήσουν σ’ ένα βίαιο τέλος ως πράξη υπέρτατης ικανοποίησης. (Strada Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Magic Mike XXL

Οι πρωταγωνιστές του «Magic Mike», Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ και Γκάμπριελ Ινγκλέσιας ξανασυναντιούνται στη μεγάλη οθόνη στο πολυαναμενόμενο σίκουελ «Magic Mike XXL».

Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Ελίζαμπεθ Μπανκς (Αγώνες Πείνας), Ντόναλντ Γκλόβερ (Community), Άμπερ Χερντ (Μεθυσμένο Ημερολόγιο), Άντι ΜακΝτάουελ (Footloose) και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (Gotham).

Δείτε περισσότερα Galleries Magic Mike XXL

Το «Magic Mike XXL» ξαναβρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στυλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Τζέικομπς

(Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΙΝΤΣ

Από την Πέμπτη 9 έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου οκτώ από τις καλύτερες ταινίες της φιλμογραφίας του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη ξανασυστήνονται από το Ταινιόραμα, στον κινηματογράφο Άστυ.

Καθημερινά, 2 προβολές ταινιών με 1 ενιαίο εισιτήριο. (Πλατεία Κοραή 4)

Θα προβληθούν οι ταινίες: Μulholland Drive (2001), Ιnland Empire (2006), The Straight Story (1999) Eraserhead (1976), Χαμένη Λεωφόρος (1996), Ατίθαση Καρδιά (1990), Ο Άνθρωπος Ελέφαντας (1980), Μπλε Βελούδο (1986).

Δείτε περισσότερα Galleries

Οι εξελίξεις της δραματικής σειράς Odyssey συνεχίζονται στις οθόνες μας.

Μείνετε συντονισμένοι στο τηλεοπτικό ραντεβού σας τις Τετάρτες στις 22.00 αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD!

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, cinema, ατζέντα, ατζέντα εβδομάδας, σινεμά

Keywords
Τυχαία Θέματα