Πώς να επιβιώσετε από τη στέρηση ύπνου όταν έχετε ένα μωρό

10:03 8/1/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Όταν έχετε ένα μωρό στο σπίτι η στέρηση ύπνου γίνεται μέρος της καθημερινότητας σας και πολλές φορές μπορεί να καταλήξετε να σηκώνεστε το πρωί και να μην έχετε καθόλου ενέργεια. Αν είστε μια νέα μητέρα και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να υπερνικήσετε την έλλειψη ύπνου, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν

Να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αυτή η στρατηγική θα σας βοηθήσει. Είναι λάθος όταν κοιμάται το μωρό να προσπαθείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, χωρίς να ξεκουραστείτε

έστω και λίγη ώρα. Γιατί στο τέλος θα νιώσετε τόσο αδύναμες που θα θέλετε να αποκοιμηθείτε όπου και αν βρίσκεστε.

Ζητήστε βοήθεια. Δεν υπάρχει λόγος να τα κάνετε όλα μόνες σας, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Απευθυνθείτε σε συγγενείς ή φίλους και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν τις πρώτες μέρες που είστε με το μωρό σας στο σπίτι. Και αν μπορούν να σας κρατήσουν για λίγο το μωρό σας, τότε αδράξτε την ευκαιρία και πάρτε έναν σύντομο ύπνο. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ αναζωογονητικό.

Μοιραστείτε τις δουλειές με τον σύντροφο σας. Όταν έχετε ένα νεογέννητο στο σπίτι, είναι αλήθεια ότι πρέπει να σηκώνεστε σχεδόν κάθε δύο ώρες το βράδυ. Για να μην εξαντληθείτε, ζητήστε από τον σύντροφο σας να σας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Επίσης, εάν δεν θηλάζετε το μωρό σας, μπορείτε να μοιράσετε τα βράδια και να σηκώνεστε εναλλάξ. Αυτή η στρατηγική θα σας δώσει την ευκαιρία να κοιμηθείτε λίγο περισσότερο.

Μάθετε κάποιες μεθόδους ώστε να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμάται εύκολα τα βράδια. Μπορεί να σας ακούγετε ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι. Και αυτό γιατί η κατάλληλη ηλικία για να μάθει ένα μωρό να κοιμάται συνεχόμενα και χωρίς γκρίνια είναι τεσσάρων μηνών. Αν δεν έχει πρόβλημα με κολικούς ή με την οδοντοφυΐα του, τότε μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μικρό σας να πέφτει στο κρεβάτι και να κάνει έναν ήσυχο ύπνο μέχρι τις πρωινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα