#out for #what: Τί θα κάνουμε αυτή την εβδομάδα;

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκίνησε και μας δίνει πολλές επιλογές, τα θερινά είναι εδώ, ενωμένα δυνατά και ένας υπερκαφές στο Πορτατίφ μετά του απαραίτητου γλυκίσματος επιβάλλεται… Go out and have fun!

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Το Παιχνίδι του Χρήματος

Η Jodie Foster επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα με μια ταινία που ακροβατεί αψεγάδιαστα ανάμεσα σε υψηλών ταχυτήτων θρίλερ και σάτιρα των media

και του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ο Lee Gates (George Clooney), είναι οικονομικός αναλυτής/τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Jack O’Connell) εισβάλλει στο στούντιο και σε απευθείας live μετάδοση κρατάει όμηρους τον διάσημο αναλυτή και την Patty Fenn (Julia Roberts), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

Δείτε περισσότερα Galleries «Σάλο» στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Σάλος» αποκαλείται το βουβό κύμα, κοινώς η αποθαλασσιά, ένα κύμα δηλαδή που υπάρχει χωρίς να αιτιολογείται από τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά οφείλεται σε ανέμους που έχουν προηγηθεί χρονικά ή που συνέβησαν σε άλλες περιοχές. Όσα ζούμε σήμερα είναι απόρροια του παρελθόντος και η τωρινή μας δράση θα επηρεάσει το μέλλον.

Η Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer , συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στη ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, εμπνέεται από τα βουβά κύματα της Ιστορίας και διερευνά τα χαρακτηριστικά του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στην ιστορική συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χορογράφος συνθέτει με το Σάλο μια ποιητική αλληγορία για την παράδοξη σχέση των γεγονότων με το χώρο και τον χρόνο μέσα στον οποίο συμβαίνουν…

4 – 5 Ιουλίου, 22:30
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε

Δείτε περισσότερα Galleries Monaksxá (a lonely planet)

Η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση Monaksxá (a lonely planet).

Τι είναι μοναξιά; Τι σημαίνει για τον καθένα; Είναι ως έννοια σύμφυτη με τον άνθρωπο; Ποιες εκφάνσεις της παρατηρούμε γύρω μας καθημερινά και ποιες κρύβονται πίσω από επιλογές, δράσεις και σύγχρονες συμπεριφορές;

Τέτοιου είδους ερωτήματα, συζητήσεις, έρευνες, προσωπικές μαρτυρίες και ιστορικά γεγονότα, αλλά και αποσπάσματα από κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αποτελούν το αντικείμενο της νέας παράστασης από την ομάδα Terre de Semis, που χρησιμοποιεί ως μέσο την αφήγηση και τις τεχνικές της.

Δείτε περισσότερα Galleries Δύο σεφ για μια γυναίκα

O Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με της γυναίκα του, Σαρλότ στην γαλλική επαρχία. Είναι σεφ και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin. Καθημερινά εργάζεται με πάθος στο εστιατόριο που ανήκει στην Σαρλότ, κληρονομία από τον προηγούμενο σύζυγό της που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Μέχρι που μια μέρα ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει!

Δείτε περισσότερα Galleries Rodrigo Garcia

Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.

Τέσσερις ηθοποιοί, δεμένοι μεταξύ τους με λεπτό σκοινί σαν ιστό αράχνης, περιφέρονται στη σκηνή δημιουργώντας δυνατές εικόνες για ένα θέμα ταμπού: την παιδική σεξουαλικότητα.

Σε μια σκηνική σύνθεση που χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κριτική ως βαθιά ποιητική και ταυτόχρονα κωμική, ο Γκαρσία συνδυάζει φαινομενικά άσχετα και αντιθετικά μεταξύ τους στοιχεία: οι αναμνήσεις του δημιουργού από την παιδική του ηλικία συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, με μια μορφή σαμουράι από τις ταινίες του Κουροσάουα, ένα υπερμέγεθες σαπούνι Μασσαλίας και ένα drone, ενώ ακούγεται η Τέταρτη συμφωνία του Μπετόβεν.

Η παράσταση είναι στα ισπανικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Δείτε περισσότερα Galleries 1ο Φεστιβάλ Reborn in Athens στο Θησείον

Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά, Πάτρα, Άρτα δίνουν το θεατρικό τους στίγμα στην Αθήνα και παρουσιάζουν παραστάσεις που ξεχώρισαν τη σαιζόν που πέρασε στο 1ο Festival Reborn in Athens: το φεστιβάλ που διοργανώνει η εταιρεία PRO 4, με στόχο την παρουσίαση δυνατών παραστάσεων σε μία γιορτή θεάτρου αποκλειστικά αφιερωμένη στη δημιουργία εκτός Αθηνών.
Το θέατρο κλιματίζεται και υποδέχεται τους πλέον δραστήριους, εμπνευσμένους καλλιτέχνες , δίνοντας έναν «αέρα» δροσιάς: από τις 2 έως και τις 19 Ιουλίου, το Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες σας γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες.

Φιλοσοφία του ReborninAthens
«Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός.
Mανόλης Σάρδης / PRO4

Δείτε περισσότερα Galleries Πορτατίφ

Γλυκό, ρομαντίκ και απολαυστικό…Το Πορτατίφ βρίσκεται στην οδό Σίνα 21, στο Κολωνάκι. Είναι ένας ζεστός και χαλαρωτικός χώρος γεμάτος μυρωδιές από τα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά στο ανοιχτό παρασκευαστήριο. Τα σερβίτσια είναι εμπνευσμένα απο μιά παλιά εποχή καθώς και τα αναπαλαιωμένα έπιπλα του χώρου φέρνοντας αέρα γαλλικού bistro και µυρωδιές από φρεσκοψηµένα γλυκίσµατα. Λευκά αντικέ τύπου έπιπλα, πορσελάνινα σερβίτσια, απαλή jazz μουσική και μικροί κατάλογοι σε σχήμα πορτατίφ δημιουργούν μια πρωτότυπη γλυκιά εικόνα.

Τώρα, για τα μέλη του Secret Club, 10% έκπτωση στο λογαριασμό.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
jodie foster, george clooney, julia roberts, αθηνα, foster, media, lee, clooney, jack, live, patty, julia, οφείλεται, δραση, planet, σημαίνει, σεφ, michelin, garcia, athens, θεσσαλονικη, βολος, χανια, πατρα, θεατρο, festival, εταιρεία, pro, bistro, jazz, secret, club, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, γιορτη σημερα, τι σημαινει, δυνατα, αρτα, γλυκα, γυναικα, εικονες, επιπλα, ηθοποιοι, θεμα, θριλερ, μουσικη, σεφ, ταινιες, φεστιβαλ αθηνων, αναμνησεις, αφηγηση, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, δειτε, υπαρχει, ειρηνη, εννοια, επενδυτης, εποχη, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, ηλικια, εικονα, ισπανικα, κυμα, κυματα, λευκα, μορφη, μπετοβεν, ομαδα, οφείλεται, παιδι, παθος, παρουσιαση, σαιζον, σαπουνι, σατιρα, σεξουαλικοτητα, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, σοφια, στιγμα, ταυτοτητα, τριτη, τσουναμι, φεστιβαλ, φορα, χαθηκε, χρονικα, athens, ανηκει, bistro, class, club, ενωμενα, festival, foster, garcia, γιορτη, jazz, jodie foster, κειμενα, lee, media, michelin, παιχνιδι, pro, secret, σημαίνει, σκηνη, single, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα