#out for #what: Όλες οι ευκαιρίες της εβδομάδας για έξοδο

18:18 5/5/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και παρά το γεγονός ότι ο καιρός αντιστέκεται, η διάθεση όλων έχει αλλάξει. Είτε θέλετε να μείνετε μέσα, είτε να βγείτε πρωί ή βράδυ, παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης. Κινηματογράφος, ντοκιμαντέρ, θέατρο και ανθοκομική έκθεση είναι στη διάθεσή σας να επιλέξετε για το Σαββατοκύριακο κι όχι μόνο.

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ

> «Post Inferno - Προς Δαμασκόν» του Strindberg, στη Στέγη

Ένας άνδρας χωρίς όνομα, ο Άγνωστος, ένα alter ego του ίδιου του Στρίντμπεργκ, είναι το κεντρικό πρόσωπο στην τριλογία Προς Δαμασκόν (1898-1900). Λάτρης των θηλυκών, και συνάμα μισογύνης, ο Άγνωστος αποπλανεί μια περαστική, την Κυρία. Άλλοτε μαζί της κι άλλοτε χωριστά, πορεύεται στις εσχατιές του ονείρου και της πραγματικότητας, του υπερβατισμού και του ρεαλισμού, του μυστικισμού και του χριστιανισμού, της τρέλας και της λογικής, της ασυνειδησίας και της συνείδησης, της αλχημείας και της επιστήμης, της ενοχής και της ελευθερίας, της αμαρτίας και της θέωσης, του σαδομαζοχισμού και της αγάπης. Φτάνει σε πηγές με θειάφι και απάτητες βουνοκορφές, κλείνεται οικειοθελώς σε μοναστήρια και άσυλα, παρασκευάζει χρυσό και αποκτά παιδιά, αναζητά την Πίστη αλλά και τον Πειρασμό, πάσχει ταυτόχρονα από μεγαλοϊδεατισμό και ταπεινοφροσύνη. Το χρήμα δεν του είναι ποτέ αρκετό, η οικογένεια που τόσο αποζητά αποδεικνύεται «λάκκος λεόντων και φωλιά φιδιών» και η ευτυχία, σύντομη πάντα για εκείνον, κυοφορεί την καταστροφή.

Προσωπικότητα αντισυμβατική και αντιφατική, η Ρούλα Πατεράκη, η πειραματίστρια που δεν δίστασε ποτέ μπροστά στα μεγάλα θεάματα, η φιλόσοφος της σκηνής που σκηνοθέτησε τους σταρ της εποχής, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ, με τις εναγώνιες θεολογικές, υπαρξιακές, συζυγικές και ερωτικές αναζητήσεις. Και ομολογεί: «Αναμετριέμαι με τον Στρίντμπεργκ μέσα από την αντίληψή μου για το σήμερα, όσο μου το επιτρέπουν οι καιροί, η επάρκειά μου κι ο έρωτάς μου για τον ίδιο».

11-22/05 στην κεντρική σκηνή της Στέγης.

Δείτε περισσότερα Galleries Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος

Υπερηρωική περιπέτεια! Έπειτα από ένα επεισόδιο με παράπλευρες απώλειες στη Νιγηρία, 117 χώρες του ΟΗΕ καταθέτουν ένα Σύμφωνο που επιχειρεί να ελέγξει τη δράση των Εκδικητών, δηλαδή της επίλεκτης ομάδας υπερηρώων που εγγυάται την παγκόσμια ειρήνη. Ενώ ο Iron Man δείχνει θετικός σε αυτήν την εξέλιξη, ο Captain America αρνείται να υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί περιορίζει τη δράση του. Η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει αναπόφευκτη, την ίδια στιγμή που ένας εξωτερικός εχθρός έχει βάλει μπροστά το δικό του σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Δείτε περισσότερα Galleries Το Αλάτι της Γης, OTE Cinema 2

Μετά τη 3D Πίνα Μπάους ο εμβληματικός Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, παρουσιάσε το «Αλάτι της Γης», ένα υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ γύρω από το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου κι ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με τον φακό του τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές της Γης.

Το Αλάτι της Γης (The Salt of the Earth)

Σαβ 7 Μαΐου, 15:20 – 17:20, στο OTE Cinema 2. Dont Miss!

Δείτε περισσότερα Galleries 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισίας

Από τις 05 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς ξεκινάει η 62η Ανθοκομική Έκθεση.

Ευκαιρία να ανανεώσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, κάντε μια βόλτα μαζί με τα παιδιά σας και περιπλανηθείτε στο πιο λουλουδάτο και μοσχομυριστό spot της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Ήχος της Σιωπής

Τρία χρόνια μετά τον αναπάντεχο θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Ιζαμπέλ Ριντ, μία εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της, θα φέρει ξανά κοντά το σύζυγο της και τους δυο γιους τους. Ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια, και οι τρεις άντρες θα πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους.

Σε σκηνοθεσία του Γιοακίμ Τρίερ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα