Οι καλύτεροι τρόποι για να χάσετε πολλά κιλά

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κάνει δίαιτα ή τουλάχιστον έχουμε προσπαθήσει. Όμως, ένα πρόγραμμα διατροφής όπου θα το ακολουθούμε πιστά, κάποιες φορές δεν αρκεί. Αν θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να ταλαιπωρηθείτε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και η επιτυχία θα είναι δεδομένη.

Εξαλείψτε τους συναισθηματικούς δεσμούς με τα τρόφιμα.

Αν πετύχετε να αποδεσμευτείτε συναισθηματικά από το φαγητό, τότε έχετε κερδίσει τη μισή μάχη στην προσπάθεια να χάσετε κιλά. Όλοι έχουμε έναν ισχυρό δεσμό με τα τρόφιμα. Αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι μετά από μια αγχωτική μέρα και

έχετε αρπάξει ένα κομμάτι σοκολάτας, τη σακούλα με τα πατατάκια ή το μπουκάλι με το κρασί. Αν όμως σταματήσετε να σκέφτεστε το φαγητό σαν ανταμοιβή μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, θα μπορέσετε να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Μια έξυπνη τακτική είναι να γράψετε σε ένα χαρτί εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να κάνετε, αντί να πηγαίνετε στο ψυγείο του σπιτιού σας. Όμως μη κάνετε το λάθος και απαγορέψετε κάποιο τρόφιμο, γιατί το ανθρώπινο μυαλό είναι πολύ σύνθετο. Τη στιγμή που θα πείτε στον εαυτό σας ότι δεν επιτρέπεται να φάτε μια συγκεκριμένη τροφή, θα γίνει πιο επιθυμητή.

Σκεφτείτε ότι μπορείτε να φάτε τα πάντα αλλά με μέτρο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τις τροφές εχθρό σας για να χάσετε βάρος. Ακριβώς το αντίθετο, πρέπει να απολαμβάνετε το φαγητό και να γεύεστε την κάθε μπουκιά, απλά να τρώτε όταν πεινάτε πραγματικά. Εξάλλου το καλό φαγητό δεν είναι πάντα και πλούσιο θερμίδες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψάξετε νέες συνταγές και να αντικαταστήσετε τις λιπαρές σάλτσες και το βούτυρο με πιο υγιεινές επιλογές. Και θυμηθείτε το χρυσό κανόνα, να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά/ζάχαρη/θερμίδες δεν είναι πάντα προς όφελος σας.

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπάρχουν πάρα πολλά προιόντα τα οποία γράφουν ότι είναι χωρίς ζάχαρη ή/και χωρίς λιπαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν περιέχουν θερμίδες. Γι αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν καταναλώνετε τις συγκεκριμένες τροφές, γιατί μπορεί να σας γυρίσουν μπούμερανγκ και να πάρετε κιλά από εκεί που δεν το περιμένατε. Μη τα χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία για να τρώτε περισσότερο.

Μη χρησιμοποιείτε τα γονίδια σας σαν δικαιολογία.

Σίγουρα τα γονίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της κατανομής του βάρους, αλλά μόνο επειδή οι συγγενείς σας είναι υπέρβαροι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε και εσείς. Αν τρώτε υγιεινά, μετράτε τις μερίδες σας και ασκήστε θα μπορέστε να χάσετε τα περιττά κιλά. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το DNA σας, αλλά μπορείτε να γίνετε καλύτεροι από τους γονείς σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα