Μιλώντας για… τρίχες

Συμβουλευτήκαμε τον Δρ. Δημήτριο Καραφουλίδη, δερματολόγο-αφροδισιολόγο του MC Medical Center για να μάθουμε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης.

Η τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα ή σε ορμονολογικά προβλήματα όπως λόγου χάρη πολυκυστικές ωοθήκες, για αυτό το λόγο η ιατρική τοποθέτηση στην ακριβή διάγνωση της αιτίας έχει καθοριστικό ρόλο για την οριστική αντιμετώπισή της.

Γιατί να επιλέξετε Laser αποτρίχωση;

Είναι κατάλληλη
για κάθε τύπο δέρματοςΕφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπουΕίναι ιδανική για τις ευαίσθητες επιδερμίδεςΔεν προκαλεί τραυματισμούςΔεν δημιουργεί θυλακίτιδαΔεν συνδέεται με πόνοΕίναι μια γρήγορη διαδικασίαΜόνιμο αποτέλεσμα

Η αποτρίχωση με laser εκτός του ότι μειώνει άμεσα την τριχοφυΐα, εμποδίζει την επανεμφάνιση των τριχών μόνιμα, απαλλάσσοντας σας από την ενοχλητική διαδικασία του κεριού και του ξυρίσματος.

Με το ξύρισμα, η αποτρίχωση δεν διαρκεί για πολύ για αυτό και πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά. Ταυτόχρονα, μπορεί να προκληθούν και φλεγμονές των θυλάκων των τριχών ή εγκλεισμός της τρίχας στον τριχοφόρο πόρο. Αυτά είναι τα λεγόμενα κόκκινα στίγματα που παρατηρoύνται συνήθως μετά το ξύρισμα. Κάποιες φορές, η θυλακίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε απόστημα.

Με το κερί, εκτός του ότι είναι χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, και επίσης μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα.

Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη αποτελεί ιατρική πράξη και έχει τις υψηλότερες προδιαγραφές για ασφάλεια, ταχύτητα και αποτέλεσμα με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το MC Medical Center διαθέτει τέταρτης γενιάς laser Αλεξανδρίτη, και ακολουθεί αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα πριν και μετά τη θεραπεία. Σε πρώτο στάδιο λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και παράλληλα γίνεται δερματολογικός έλεγχος στις περιοχές εφαρμογής. Στόχος είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα της θεραπείας καθώς και η σωστή συντήρηση του αποτελέσματος.

Ιατρική Ομάδα MC Medical Center

Keywords
Τυχαία Θέματα