Μια παράσταση σε ένα διαμέρισμα της Αθήνας & άλλες 6 outdoor προτάσεις

Η εβδομάδα έρχεται με τρεις δυνατές κινηματογραφικές προτάσεις, όπως το οσκαρικών προσδοκιών The Revenant, μια ακόμη βιογραφία του Steve Jobs δια χειρός Fassbender και μια ταινία για την επαναστατημένη εφηβεία. Πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για τρεις παραγωγές, με πρώτη αυτής της εβδομάδας τη δουλειά της Φαναριώτη πάνω σε κείμενα της Κιτσοπούλου. Τέλος, για Μπέκετ, χτυπήστε στο δεύτερο. Μια παράσταση που λαμβάνει χώρα σε ένα αθηναϊκό διαμέρισμα

από την ομάδα «Atomic No6».

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > The Revenant

Και όλοι με ανυπομονησία θέλουμε να πούμε «and the Oscar goes to…Leo».

Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Δείτε περισσότερα Galleries Steve Jobs

Δύο Χρυσές Σφαίρες (σεναρίου, β΄ γυναικείου ρόλου) και δύο ερμηνευτικές οσκαρικές υποψηφιότητες για μια ακόμη βιογραφία του ιδρυτή της Apple.

Ο Michael Fassbender εστιάζει σε τρεις σύντομες στιγμές της ζωής και της καριέρας του Jobs, λίγο πριν εκείνος βγει στη σκηνή για να παρουσιάσει το Macintoch το 1984, το NeXTcube το 1988 και το iMac το 1998.

Δείτε περισσότερα Galleries Οι Ηρωες του Κακού

Ο Αρίτς μετακομίζει με τους γονείς του στη Βαρκελώνη. Νέο σχολείο, νέα αρχή. Η πρώτη μέρα στο καινούργιο του Γυμνάσιο όμως είναι εξευτελιστική. Στην τάξη πέφτει θύμα γελοιοποίησης από τα κορίτσια και στην αυλή βίαιου bullying από τα αγόρια. Ο μόνος που του συμπαραστέκεται είναι ο Εστέμπαν, ένα ακόμα περιθωριοποιημένο αγόρι. Αρχίζουν να κάνουν παρέα και τις μικρές εφηβικές τους επαναστάσεις: κοπάνες, αλκοόλ, πορνοπεριοδικά. Στην απροσάρμοστη συντροφιά τους προστίθεται κι ένα εξίσου διαφορετικό κορίτσι, η Σαρίτα. Πολύ γρήγορα, οι τρεις τους θα σχηματίσουν μία εναλλακτική οικογένεια, μία συμμορία: κλέβουν, μεθούν, τριπάρουν κι αντιδρούν με βία στη βία του σχολείου, των δρόμων. Από «weirdos» μετονομάζονται σε ήρωες. Ηρωες του Κακού. Ενα τρίο που εξερευνά τα όριά του, πειραματίζεται με τη σεξουαλικότητά του και φτάνει τα πράγματα στα άκρα. Υπάρχει επιστροφή;

Δείτε περισσότερα Galleries Μπέκετ_Παράθυρο

Μια σκηνική σύνθεση της ομάδας “Atomic No6”, βασισμένη στα έργα Λίκνισμα, Ανάσα και Πατήματα του Σάμιουελ Μπέκετ.

Στο διαμέρισμα του 2ουορόφου επί της οδού Τσιμισκή, στον αριθμό 28 ­ 30, είναι το σπίτι της οικογένειας Winter. Ο Emy Winter, κάθεται δίπλα στο αγαπημένο του παράθυρο, στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας του και λικνίζεται στον ρυθμό της ύπαρξης που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστήπολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

To Μπέκετ _Παράθυρο είναι ένα αυστηρά δομημένο ποίημα που διέπεται από πειθαρχημένη και αυστηρή λογική. Είναι ένας αποσπασματικός και χωρίς γραμμική εξέλιξη μονόλογος που ανοίγει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των γενεών, όπου η σιωπή καθίσταται πιο ανησυχητική από οποιοδήποτε πιθανό τους διάλογο.

Συντελεστές

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Δάφνη Γιαννουλάτου

Video | Graphic design | Teaser | Φωτογραφίες: Έρση Γιαννουλάτου

Ηχητικά Περιβάλλοντα: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες: Timour Abo El Einein

Οργάνωση παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη

Ερμηνεία Αντώνης Γκρίτσης

~ και η Μάγια Λυμπεροπούλου στη γυναικεία φωνή.

Κάθε Παρασκεύη – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα

έως 8 Φεβρουαρίου στις 20.30

Για κρατήσεις θέσεων: 6983723348

Δείτε περισσότερα Galleries Μεγάλοι δρόμοι, στο Θέατρο Νέου Κόσμου

«Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.»
Παράσταση βασισμένη σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Ειρήνης Φαναριώτη με την ίδια, τον Άρη Λάσκο και τη Μυρτώ Γράψα επί σκηνής, την Αμάλια Μπένετ και Χαρά Κότσαλη στην επιμέλεια της κίνησης και τον Φώτη Σιώτα στη μουσική σύνθεση.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη.

Πρεμιέρα 27/01 έως 17/03 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Δείτε περισσότερα Galleries Έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος στενότερης συνεργασίας μεταξύ τουΚρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, οι δύο φορείς συνεχίζουν με τον δεύτερο σταθμό της συμβολικής ανταλλαγής έργων από τις συλλογές τους.

Μετά την έκθεση «Πέρα από την κοινή θέση. ‘Προτάσεις’ για μια ιστορία της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας», με έργα του ΜΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών από τις 19 Δεκεμβρίου, ακολουθεί η έκθεση«Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαΐου 2016 (εγκαίνια, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 20:30).

Μέσα από 67 έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας καθώς και αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, ζωγραφική, προβολές) από την ζωή του ίδιου του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη παρουσιάζονται ξανά στο κοινό, σε νέο χώρο, οι βασικές αρχές, τα βασικά κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας, αυτής της τόσο ιδιαίτερης εποχής. Η έκθεση συνοδεύεται από παράλληλο πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια ΚΜΣΤ
Βοηθοί Επιμελητές: Δόμνα Γούναρη, Αγγελική Χαριστού, Επιμελήτριες ΚΜΣΤ.

Δείτε περισσότερα Galleries 6ο Athens Video Dance Project

Tο 6ο ATHENS VIDEO DANCE PROJECT σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, φέτος κινείται σε δύο βασικούς άξονες, το AVDP official και το AVDP.edu.

Το AVDP official 2016 αποτελεί το διεθνές ετήσιο φεστιβάλ του AVDP_2016 και διεξάγεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στον εκθεσιακό χώρο Ν. Κεσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 22, 23 και 24 Ιανουαρίου. Στο AVDP official 2016, θα παρουσιαστούν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, παραστάσεις και εγκαταστάσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες , όπως Daniel Lepkoff, Jevan Chowdhury, Angeliki Stellatou, Patricia Apergi και πολλούς άλλους από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Επίσης, στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance μέσα από το πρόγραμμα AVDP on TouR, θα παρουσιαστούν exchange screenings από το LOIKKA (Finland), το Διεθνές Φεστιβάλ Videodance Βουργουνδίας (Burgundy), το POOL International Dance Film Festival (Berlin) και το TANZRAUSCHEN-Dance on Screen Festival (Wuppertal).

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
αθηνα, outdoor, outdoor, steve jobs, jobs, θεατρο, oscar, apple, imac, ηρωες, νέα, design, αρης, μμστ, μαΐου, κμστ, athens, video, dance, project, official, exchange, pool, film, festival, berlin, screen, oscar 2011, oscar 2011 live, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, συλληψεις, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, η ζωη, ξανα, γραψα, χωρες, βαρκελωνη, δαφνη, δουλεια, ζωγραφικη, ηθοποιοι, κμστ, μμστ, μουσικη, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, φωτογραφιες, ωρα, apple, oscar, αγαπη, αλκοολ, αμαλια, αξονες, αρκουδα, γινει, γονεις, δευτερο, δυναμη, δειτε, διηγηματα, δικη, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, εβδομαδα, εργα, εξελιξη, ερση, ερχεται, ζωη, ζωης, ιδια, ηρωες, λυτρωση, μαγια, μαΐου, μονη λαζαριστων, μπορειτε, μαρια, μυαλο, νεο σχολειο, ομαδα, ποιημα, οικογενεια, ορια, σαββατο, σεξουαλικοτητα, συντομα, σιωπη, σκηνοθεσια, σπιτι, στα ακρα, σχολειο, ταξιδια, φεστιβαλ, φυση, φτανει, φιτζεραλντ, φωνη, φορα, χαρα, κωνσταντινος, athens, αγορια, αγορι, αυλη, dance, exchange, class, design, festival, film, χωρα, imac, project, jobs, κειμενα, κυριακη, official, ποδια, pool, σκηνη, single, screen, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα